Yalçın Topçu'dan başdanışmanlık görevinden alındığına ilişkin iddialara yanıt!

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarının bazılarıyla yollarını ayırdığı bildirildi. Basında çıkan haberlerde Yalçın Topçu'nun da bu isimler arasında olduğu öne sürüldü. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, hakkında çıkan iddialara ilişkin Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.09.2023 12:31
Haber Güncellenme Tarihi: 16.09.2023 12:31
https://www.qha.com.tr/

Hürriyet yazarı Hande Fırat, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 15 başdanışmanı ile yollarını ayırdığını, bu 15 isimle konuşarak istifa mekanizmasının harekete geçirildiğini yazdı. Fırat, hem kurullarla hem de başdanışmanlıklarla ilgili değerlendirme sürecinin devam ettiğini de ifade etti. Fırat, Erdoğan'ın bazı başdanışmanları ile yollarını ayırdığına ilişkin şunları yazdı:

"Herhangi bir açıklama yapılmadı ama yaklaşık 15 isim istifa etti.Görevleri sona eren isimlerin çoğu 65 yaş ve üstündekiler. Tek tek arandılar, 'Gençleşme ve değişim' ifadelerinin ardından 'Bir aile olunduğunun' da altı çizildi. Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlarının görevden alınması kararname ile oluyor. Bu yöntem yerine önceden konuşularak, istifa mekanizması harekete geçirildi.

YALÇIN TOPÇU: CUMHURBAŞKANI BAŞDANIŞMANI OLARAK GÖREVİME DEVAM EDİYORUM

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanlarının bazılarıyla yollarını ayırdığı yönündeki açıklamalar gündeme bomba gibi düştü. Basında çıkan haberlerde Yalçın Topçu'nun da bu isimler arasında olduğu öne sürüldü. Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu'dan hakkında çıkan iddialara yanıt geldi. Konuya ilişkin Kırım Haber Ajansına açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu şu ifadelere dikkat çekti:

"Son günlerde bazı malum basın yayın organlarında yer alan ve ısrarla sürdürülmeye çalışılan şahsım ile ilgili görevden alındı iddiaları kast-ı mahsus olup gerçek değildir. Ben Cumhurbaşkanı Başdanışmanı olarak görevime devam ediyorum."