Ukraynalı çocuktan Türkçe başsağlığı mesajı

Kahramanmaraş depremlerinin ardından Ukraynalı bir çocuk Litvanya Büyükelçiliği önüne Türkçe başsağlığı notu düştü.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2023 19:53
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2023 19:53
https://www.qha.com.tr/

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler Türkiye'yi derinden etkiledi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinde 10 ilde şiddetli bir şekilde hissedilen depremlerin artçı sarsıntıları henüz devam ediyor. Büyük bir umutla enkaz altından çıkarılması beklenen depremzedelerin can kaybı sayısı ise artıyor. Türk dünyasından ve diğer ülkelerden gelen insani yardımlar hız kesmeden devam ediyor.

Türkiye'nin Vilnius Büyükelçisi Barış Tantekin Anadolu Ajansı (AA) muhabirine veridiği demeçte, Türkiye'de yaşanan depremlerden sonra dayanışma ve destek gördüklerini belirtti. 

UKRAYNALI ÇOCUKTAN TÜRKÇE BAŞSAĞLIĞI

Büyükelçi Tantekin, "İlk günden Azerbaycan Büyükelçimiz, oradaki dostlarımız, Litvanya'daki Tatarlar, Büyükelçiliğimize gelerek ana girişimizin önüne taziye mesajları, çiçekler koymuşlar. Şu anda Vilnius'ta çok sayıda Ukraynalı yaşıyor. Bir Ukraynalı çocuğumuz, Türkçe 'başınız sağ olsun' yazan, bayrağımızın olduğu bir resim çizip getirmiş" dedi. 

Tantekin Azerbaycan'dan da başsağlığı notları aldıklarını kaydetti.

Litvanya'da Türkiye'ye yönelik çok fazla destek verildiğini kaydeden Tantekin, "Vilnius’taki İslam Kültür ve Eğitim Merkezinde, Kaunas Camisi'nde, Klaipeda'da İman Derneğinde, yine buradaki iş insanlarımızın lojistik depolarında ayni bağışlar toplanıyor. Litvanya'daki Kızılhaç bağış kampanyası başlattı" ifadelerini kullandı. 

LİTVANYA TÜRKİYE'YE 40 KİŞİLİK ARAMA KURTARMA EKİBİ GÖNDERDİ

9 Şubat 2023'te Litvanya'dan Türk Hava Yollarının (THY) desteğiyle yaklaşık 40 kişilik arama kurtarma ekibinin ve 7 ton malzemenin Türkiye'ye gönderildiğini vurgulayan Tantekin şunları kaydetti:

"Büyükelçiliğimizin tüm personeli, müşavirlerimiz, vatandaşlarımız, iş insanlarımız, THY yetkililerimiz uyum içinde, her türlü gayreti gösteriyor. Her birinin çalışması, fedakarlığı çok önemli. Depremde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. İnşallah arama kurtarma çalışmalarından da güzel, umudumuzu tazeleyecek haberler almaya devam edeceğiz."