Ukraynalı arama kurtarma ekibi Hatay'da çalışmalara başladı

Ukrayna'dan gelen doğal afet ekibi Hatay'da enkaz çalışmalarına başladı. İkinci ekip ise Kahramanmaraş'a doğru yola çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 16:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 16:18
https://www.qha.com.tr/

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı sayısı giderek artıyor. Dünyanın dört bir yanından gelen arama kurtarma ekipleri enkaz altında kalan depremzedeleri kurtarmaya çalışıyor.

UKRAYNALI ARAMA KURTARMA EKİBİ ENKAZ ÇALIŞMALARINA BAŞLADI

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın talimatıyla gönderilen ve dün Türkiye'ye gelen arama kurtarma ekibi de deprem bölgesine ulaştı. Hatay'a giden Ukraynalı ekip, Antakya'da depremzedeleri kurtarmak için enkaz çalışmalarına başladı. Ukraynalı ekip köpekleriyle birlikte depremzedelere ulaşmaya çalışıyor. 

UKRAYNA'DAN GELEN İKİNCİ DOĞAL AFET EKİBİ DEPREM BÖLGESİNE DOĞRU YOLA ÇIKTI

Ukrayna'dan gelen ikinci ekip ise bugün Ankara'ya ulaştı. Ukrayna Ankara Büyükelçiliğinin karşıladığı doğal afet ekibi Kahramanmaraş'a doğru hareket edecek. 

TÜRKİYE'Yİ SARSAN DEPREMDE CAN KAYBI VE YARALI SAYISI ARTIYOR

Türkiye, 6 Şubat 2023'te saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem yaşandı. Son yüzyılın en büyük depremi olarak kaydedilen Kahramanmaraş depremleridne son duruma göre toplamda 14 bin 351 kişi hayatını kaybetti.

Türkiye Cumhuriyeti 7 günlük milli yas ilan etti.