Ukrayna kurtarma ekibi Hatay'da bir kadını enkazdan sağ çıkardı

Asrın felaketi 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından Türkiye'ye gelen Ukraynalı arama kurtarma ekibi, ilk depremden 205. saat sonra Hatay'da bir kadını enkazdan sağ çıkardı.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 20:38
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 20:38
https://www.qha.com.tr/

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan olan 7.7 ile 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı sayısı artarken umutlar hala tükenmedi. Enkaz altından kurtarılmayı bekleyen vatandaşlar arama kurtarma ekipleri tarafından çıkarılıyor. 

UKRAYNALI ARAMA KURTARMA EKİBİ DEPREMİN 205. SAATİNDE ENKAZDAN BİR KADINI SAĞ ÇIKARDI 

Türkiye'nin yaralarını sarmak için Rus saldırılarına rağmen Ukrayna'dan gelen doğal afet ekipleri, ilk depremin 205.saatinde bir mucizeyi gerçekleştirdi. 

205. saatte enkaz altından çıkarıldı Ukrayna arama kurtarma ekibi, Hatay'da bir kadını enkaz altından sağ çıkardı ???? https://t.co/qCrMhGPWdF pic.twitter.com/e8Ac3epWhe

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) February 14, 2023

Ukraynalı arama kurtarma ekibi asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerden en çok etkilenen Hatay'da saat 16.40'ta enkaz altında kalan bir kadını sağ çıkardı. 30'lu yaşlarında olduğu öğrenilen kadın tedavi için hastaneye kaldırıldı. 

Afet ve Acil Durum Başkanlığı Yönetimi (AFAD) ile çeşitli ülkelerden gelen arama kurtarma ekiplerinin çalışmalarına destek olan Ukraynalı ekip çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.