Ukrayna'da ve Azerbaycan'da işgalcilerin tarafını tutan Rus gazeteci hayatını kaybetti

Ermeni yanlısı haberleriyle tanınan Rostislav Juravlyov, 22 Temmuz 2023 tarihinde Ukrayna'nın Zaporijjya bölgesinde hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2023 20:45
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2023 20:45
https://www.qha.com.tr/

İkinci Karabağ Savaşı döneminde Ermeni yanlısı haberler yapan Rus gazeteci Rostislav Juravlyov’un 22 Temmuz 2023 tarihinde Ukrayna’nın Zaporijjya bölgesinde hayatını kaybettiği bildirildi.

RUSYA'DA BULUNAN İLLEGAL KOMÜNİST YAPILANMALARDA AKTİF GÖREV YAPTI

Rusya’daki illegal komünist yapılanmalara üye olan Juravlyov, Rusya'da yasaklanan Ulusal Bolşevik Partisinin Sverdlovsk şubesine ve ardından gayrıresmi Eduard Limonov'un Başka Bir Rusyası Partisine başkanlık ettiği aktarıldı.

HEM UKRAYNA'DA HEM DE AZERBAYCAN'DA İŞGALCİ RUSYA'NIN TARAFINI TUTTU

Gazeteci Juravlyov, 2014 yılında Rusya’nın Kırım’ı işgalini desteklemiş ve Donbas’ta Rus yanlısı ayrılıkçıların yanında yer almıştı. 

Rostislav Juravlyov, Azerbaycan’ın zaferiyle sonuçlanan İkinci Karabağ Savaşı sırasında Ermenistan yanlısı yayınlarıyla tanınıyordu. Azerbaycan’ın Karabağ bölgesini ziyaret eden gazeteci, bölgede bulunan sözde Rus Barış Gücü'nün meşruluğunu sağlamak için dezenformasyon içerikli haberler üretti. Juravlyov, ayrıca Ermeni ayrılıkçıların bulunduğu Hankendi’ye giderek yasa dışı yapılanmalarla da röportajlar hazırlamıştı.