Türkiye: Kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e ve Türk bayrağına yönelik yapılan saldırıyı lanetledi.

Haber Giriş Tarihi: 25.03.2023 19:08
Haber Güncellenme Tarihi: 25.03.2023 19:08
https://www.qha.com.tr/

Danimarka'da 24 Mart 2023 tarihinde Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi Patrioterne Gar Live (Vatanseverler Canlı Yayında) isimli marjinal grup tarafından Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlendi. Provokasyon, grubun Facebook hesabında canlı yayınlandı.

Provokatörler, İslam düşmanı pankart açarak İslam'a hakaret içeren sloganlar attı ve Türk bayrağına yönelik çirkin saldırılarda bulundu. Türkiye'nin Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'daki çirkin saldırıyı bugün yayımladığı yazılı açıklama ile en güçlü şekilde lanetledi.

TÜRKİYE: DANİMARKA’DAKİ AŞAĞILIK SALDIRIYI LANETLİYORUZ

Bakanlığın açıklamasında, "Danimarka’da dün akşamüstü kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e ve şanlı bayrağımıza karşı yapılan aşağılık saldırıyı en güçlü şekilde lanetliyoruz. Nefret suçu teşkil eden bu alçak eyleme ifade özgürlüğü adı altında izin verilmesini hiçbir şekilde kabul etmiyoruz." ifadelerine vurgu yapıldı.

Açıklamada, Ramazan ayında gerçekleştirilen bu eylemin, İslam düşmanlığı, ayrımcılık ve yabancı düşmanlığının Avrupa'da her geçen gün daha da endişe verici seviyelere ulaştığını ve geçmişten ders alınmadığını bir kez daha açıkça gösterdiğinin altı çizildi. 

DANİMARKA MAKAMLARINA ÇAĞRI

Ayrıca açıklamada, Türkiye'nin bu eylemi en güçlü şekilde kınadığının ve protesto ettiğinin Danimarka makamlarına iletildiği belirtildi. Türkiye Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Danimarka makamlarını, söz konusu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya ve toplumsal huzuru, barış içinde bir arada yaşama kültürünü hedef alan bu tür provokasyonların önlenmesi amacıyla somut tedbirler almaya çağırdı.