Türkiye Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı dönem başkanlığını devraldı

Türkiye, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) dönem başkanlığını 6 aylığına devraldığını duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2023 16:45
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2023 16:45
https://www.qha.com.tr/

Türkiye’nin, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Dönem Başkanlığını bugün itibarıyla 6 aylığına devraldığı duyuruldu. Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanlığını devralması hususunda açıklama yaptı.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: İSTİKRAR VE REFAHA KATKI SAĞLAYACAK AKTİF BİR DÖNEM BAŞKANLIĞI İÇİN HAZIRIZ

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, sosyal medya hesabında Türkiye Cumhuriyeti’nin yüzüncü yılında bu görevi devraldıklarını vurgularken, “Cumhuriyetimizin 100.yılında, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Dönem Başkanlığını devralıyoruz. Geniş Karadeniz havzasında bugün daha da önemli hale gelen barış, istikrar ve refaha katkı sağlayacak aktif bir Dönem Başkanlığı için hazırız” ifadelerine yer verdi.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI YAZILI AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlık, “Ülkemiz, Karadeniz Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (KEİ) Dönem Başkanlığını 1 Temmuz 2023 itibarıyla altı aylığına devralmış bulunmaktadır. 1992 yılında İstanbul’da ülkemizin güçlü girişimleriyle kurulan ve Daimi Uluslararası Sekretaryası da İstanbul’da bulunan KEİ, geniş Karadeniz havzasındaki 13 üye ülke için en kapsamlı bölgesel işbirliği platformudur. KEİ’nin, Karadeniz bölgesinde barış, istikrar ve refahı sağlamak ile dostane ve iyi komşuluk ilişkilerini teşvik etmekten oluşan kuruluş hedefleri bugün bölgemizdeki sınamalar karşısında her zamankinden daha büyük önem taşımaktadır. KEİ Dönem Başkanlığında ülkemizin önceliği, KEİ’nin kurucu ilke ve hedefleri çerçevesindeki işbirliğine tekrar ivme kazandırılması için üye ülkelerle birlikte gerekli adımların atılması olacaktır” ifadelerine yer verdi.