Türkiye, Danimarka makamlarını tedbir almaya çağırdı!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Kur’an-ı Kerim’e yönelik sürdürülen çirkin saldırılara tepki gösterdi. Bakanlık, Danimarka makamlarını tedbir almaya çağırdı.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 21:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 21:47
https://www.qha.com.tr/

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri tarafından 22 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu düzenlendi. Provokatör grup, 24 Temmuz'da sırasıyla İran ve Irak'ın Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı. İslam karşıtı pankart açan ve hakaret içerikli sloganlar atan provokatörler, çirkin eylemlerini bugün önce Mısır'ın, ardından Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önüne taşıdı.

TÜRKİYE'DEN DANİMARKA'YA ÇAĞRI!

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik devam eden çirkin saldırılara, yayımladığı açıklama ile tepki gösterdi. Danimarka makamlarının söz konusu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri alması çağrısının yer aldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Kopenhag’da, dün gerçekleştirilen eylemlerin ardından, bugün de (25 Temmuz) biri Büyükelçiliğimiz önünde olmak üzere kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı devam eden saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz.

Danimarka makamlarının bu saldırılara ısrarla göz yummaları ve bu provokasyonlara koruma sağlamaları olayların yaratabileceği sonuçların vahametini göremediklerini göstermektedir.

Bu tarz saldırılar, sadece milyarlarca Müslümanı rencide etmekle kalmayıp, toplumsal huzura ve bir arada yaşama kültürüne de zarar vermektedir. Danimarka makamları bu nefret suçunun tekrarlanmaması için gerekli tedbirleri almalıdır."