Türk Devletleri Teşkilatında bayraklar yarıya indirildi

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ofis binasında bulunan ülkelerin bayrakları, Türkiye'de ilan edilen 7 günlük milli yas sebebiyle yarıya indirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.02.2023 19:21
Haber Güncellenme Tarihi: 07.02.2023 19:21
https://www.qha.com.tr/

Türkiye'nin güneydoğusundaki pek çok kenti etkileyen yıkıcı depremler ve artçı sarsıntıların ardından Türkiye’de 7 günlük milli yas ilan edildi.

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) ofis binasında bulunan ülkelerin bayrakları yarıya indirildi. TDT konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu yas döneminde Türk Devletleri Teşkilatı Genel Merkezinde yer alan Üye ve Gözlemci Devletlerin bayrakları yarıya indirilmiştir. Kardeş Türkiye’nin halkı ve yönetimi ile her zaman dayanışma içinde olan TDT, Türk halkına bir kez daha başsağlığı dileklerini yinelerken, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diler" ifadeleri kullanıldı.

TÜRKİYE KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ İKİ BÜYÜK DEPREMLE SARSILDI

Türkiye, 6 Şubat 2023'te saat 04.17’de büyük bir depremle sarsıldı. Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğündeki deprem birçok ilde hissedildi. Ardından 13.24'te 7.6 büyüklüğünde ayrı bir deprem yaşandı. Depremde 3 bin 549 kişi hayatını kaybederken, yaralanan kişilerin sayısı 22 bin 549'e yükseldi. 8 binin üzerinden vatandaşının kurtarıldığı bildirildi. Ayrıca  5 bin 775 bina yıkıldı. Türkiye Cumhuriyeti 7 günlük milli yas ilan etti.