Şehadetinin 6. yılı: İyi ki varsın Eren!

PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile beraber şehit edilen 15 yaşındaki Eren Bülbül'ün katledilişinin üzerinden 6 yıl geçti.

Haber Giriş Tarihi: 14.08.2023 01:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.08.2023 01:33
https://www.qha.com.tr/

Trabzon'un Maçka ilçesindeki dünyaya gelen Eren Bülbül 15 yaşındayken, bölücü terör örgütü PKK'nın hain kurşunlarına kurban gitti. 11 Ağustos 2017'de şehit edilen Bülbül'ü bugün tüm Türkiye anıyor. Bülbül'ün sosyal medya paylaşımı şehit edildikten sonra gündem olmuştu. 6 sene önce şehit edilen Bülbül için tüm Türkiye, "İyi ki varsın Eren" demeye devam ediyor.

Şehadetinin 6. yılı: İyi ki varsın Eren! #ErenBülbül Müzik: @mevlutcankpln https://t.co/uqlICndxXO pic.twitter.com/CrA36EsUd5

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) August 11, 2023

EREN BÜLBÜL KİMDİR?

Trabzon'un Maçka ilçesinde dünyaya gelmişti. Henüz 15 yaşında, geçim yükü omuzlarına çoktan düşmüş ikizi ile 13 kardeşten sonuncusuydu, cefakar bir yetimdi. Tüm zorluklara rağmen hayatın güçlüklerini inatla omuzlamaktan vazgeçmeyen yüreği vatan aşkıyla çarpan, çalışkan, azimli, Karadeniz gibi hırçın, pırıl pırıl bir Türk çocuğu idi, hayali asker olmaktı.

EREN BÜLBÜL NASIL ŞEHİT EDİLDİ?

Takvimler 11 Ağustos 2017'yi gösterdiğinde bu kez bölücü terör örgütü PKK'nın iğrenç yüzü, Karadeniz'in ücra yamaçlarında da belirdi. Önce bölücü terör örgütü mensuplarının, evini, emeklerini yağmaladığını gören 15 yaşındaki o Türk çocuğu, teröristleri, polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Ardından PKK'lı teröristler tarafından Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile birlikte hain kurşunların hedefi oldu...

Teröristlerin yerini göstermek için polis ve jandarma ekipleriyle birlikte evinin önüne gelen Eren Bülbül, Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ile orada çıkan çatışmada şehit düştü. Doğum gününde şehit olan Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik ise iki çocuk babasıydı.

İYİ Kİ VARSIN EREN!

Sosyal medya hesabından 24 Haziran 2017 tarihinde yaptığı paylaşımda "Biri de çıkıp demiyor ki, iyi ki varsın Eren" diye sitem etmişti. Dünyanın, bu dileğinden şehadetinden sonra haberi oldu... Onun bu isteği yürekleri burktu, milyonları yasa boğdu. Şehit Eren Bülbül'ü bugün tüm Türkiye anmaya devam ediyor. Bugün uğruna 15 yıllık kısacık o çileli ömrünü feda ettiği ülkesi Türkiye'de milyonlar, hep bir ağızdan ve yürekten "İyi Ki Varsın Eren"  diyor.

EREN BÜLBÜL'ÜN İNTİKAMI ALINDI

Alçak terör eyleminin her yerde aranan failleri, 31 Mayıs 2018 tarihinde Giresun'un Güce ilçesi kırsalında ve 15 Temmuz 2018'de ise Gümüşhane'nin Kürtün ilçesinde gerçekleştirilen operasyonla etkisiz hale getirildi. Trabzon'un Maçka ilçesinde yaşayan Eren Bülbül, 11 Ağustos sabahı PKK'lı teröristleri bir evden erzak çalarken gördü. Bülbül, teröristleri polis ve jandarma ekiplerine bildirdi. Evi göstermek için polis ve jandarma ekipleriyle birlikte olay yerine giden Bülbül ile Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Ferhat Gedik çıkan çatışmada şehit edildi.