Rusya'da bir iş adamı daha gizemli şekilde hayatını kaybetti

Rusya’nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişiminin başlangıcından bu yana, üst düzey Rus yönetici ve işadamlarının şüpheli ölümleri sürüyor. Rusya’da son 15 ayda 40’tan fazla üst düzey yönetici ve iş adamı şüpheli ölümlerle hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2023 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2023 12:55
https://www.qha.com.tr/

Rusya’da bir enerji şirketinin başka bir üst düzey Rus yöneticisi daha esrarengiz bir şekilde hayatını kaybetti. Yakutskenergo'nun Birinci Genel Müdür Yardımcısı ve Baş Mühendisi İgor Şkurko, Yakutistan’da gözaltı merkezinde 4 Nisan 2023 tarihinde ölü bulundu.

RUSYA FEDERAL CEZAEVİ SERVİSİ, ŞKURKO'NUN İNTİHAR ETTİĞİNİ İDDİA ETTİ

İgor Şkurko’nun rüşvet davasından yargılandığı ve tutuklanmak üzere 31 Mart 2023 tarihinde gözaltı merkezine yollandığı öğrenildi. Şkurko’nun tutuklanmasının ardından üyesi olduğu “Birleşik Rusya” partisi, üyeliğini iptal etti. Rusya Federal Cezaevi Servisi’nin Yakutistan Departmanı, Şkurko’nun intihar ettiğini iddia etti. Yakutistan Departmanı basın açıklamasında, "Şkurko, gözaltı merkezinde bulunan hücresinde yaşam belirtisi olmadan bulundu. Gelen sağlık personeli, onun öldüğünü belirledi" dedi.

ŞKURKO, ÖLÜMÜNDEN KISA BİR SÜRE ÖNCE TEMYİZ BAŞVURUSUNDA BULUNDU

İgor Şkurko, ölümünden kısa bir süre önce 3 Nisan 2023 tarihinde temyiz başvurusunda bulundu. Soruşturma Komitesi, Şkurko’nun şüpheli ölümüne ilişkin yorum yapmayı reddetti.