"Rusya'da 9 Mayıs Zafer Bayramının iptali, panik yaratabilir!"

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya'da 9 Mayıs'ta geçit törenlerinin iptal edilmesinin Ruslarda neden endişe yaratabileceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 13.04.2023 12:59
Haber Güncellenme Tarihi: 13.04.2023 12:59
https://www.qha.com.tr/

Sovyetler Birliği'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında milyonlarca insanı cephelerde ölüme göndererek zafer elde ettiği gün olan "9 Mayıs Zafer Bayramı", bu sene Rusya'nın bir çok bölgesinde kutlanmayacak. 

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, Rusya’nın birçok bölgesinde “9 Mayıs Zafer Bayramı” yürüyüşünün iptal etmesinin, Ruslar tarafından kolay bir şekilde kabul edilmeyeceğini söyledi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, “Rusya'nın Ukrayna sınırına yakın bazı bölgelerinin ve işgal altındaki Kırım'da, 9 Mayıs Zafer Bayramı'nda yüksek güçle düzenlenen askeri geçit törenlerinin iptal edildiğini duyurdu. Ukrayna'dan uzaktaki bazı Rus şehirleri, Zafer Bayramı'nı kutlama planlarını doğruladı. Yetkililere göre etkinlikler, muhtemelen sınıra yakın yerlerdeki güvenlik endişeleri nedeniyle iptal edildi” dedi.

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, bu yaklaşımın Rus yönetimi için iletişim sorunu noktasında da dikkat çekti. Bakanlık, “Putin, işgalci saldırganlığını İkinci Dünya Savaşı’ndaki Sovyet deneyiminin ruhuyla açıklıyor. Bu mesaj, Ukrayna'da kötü yönetilen ve başarısız bir kampanya algısına sahip birçok Rus arasında artan endişeleri körükleyebilir” dedi ve önceki nesillerin ölü sayılarını hatırlamanın "Kremlin'in saklamaya çalıştığı son kayıpların ölçeğini kolayca ortaya çıkarabileceğini" de sözlerine ekledi.