Rus ırkçılar ülkede doğan Türk çocuklarından rahatsız oluyor

Rus ırkçılar, Rusya'nın çeşitli şehirlerinde doğan Türk çocuklarına ve ailelerine ağır hakaretlerde bulunuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.01.2023 16:56
Haber Güncellenme Tarihi: 09.01.2023 16:56
https://www.qha.com.tr/

Rusya'nın çeşitli şehirlerinde yeni yılda dünyaya gelen ilk bebeklerin Türk olması, Rus ırkçılar tarafından tepkiyle karşılandı. St. Petersburg, Moskova gibi büyük şehirlerde dünyaya gelen Türk çocuklar ve anneleri, Rus ırkçıların ağır hakaretlerine maruz kaldı.

PETERSBURG'DA DÜNYAYA GELEN TUVA KÖKENLİ ÇOCUĞA AĞIR HAKARET!

Rusya’nın Petersburg şehrinde dünyaya gelen bebeğin Tuva kökenli olması, bölge sakinlerinin anlamsız tepkisine neden oldu. Ayrıca 5 Ocak Perşembe günü, 2023'te şehirde doğan ilk bebeğin kökeninin Tuva Türkü olması, sosyal ağlarda yapılan yorumların, ağır hakaretlerin odağı oldu. Yorumlardan birinde "Devlete yazıklar olsun! Mavi gözlü çocuk doğurmayı bıraktı" denildi.

Öte yandan çoğu yorumda “Asya, Petersburg’a taşındı” ifadesi yer aldı.

MOSKOVA'DA DOĞAN KIRGIZ ÇOCUĞUN AİLESİNE "HAMAM BÖCEĞİ" DENİLDİ

Bu yorumlar sadece St. Petersburg’da doğan ilk bebek ve annesine yapılmadı. Benzer bir durum, Samara'da 2023 yılının yeni doğan ilk çocuğu olan Kırgız Elnura Alımkulova'nın kızı için de yaşandı. "Samara'yı Duymak" sosyal medya grubunda, bir kızın doğumuyla ilgili bir haber yayınlandı.

Haberde, Alımkulova'nın altıncı kez anne olduğu vurgulanırken yorumlarda Samaralılarca, Elnura gibi kadınlar için "hamamböceği gibi ürediği" ve "Slav halkının yerini almakla" meşgul olduğu türünde çirkin ifadeler kullanıldı.

YILIN İLK BEBEKLERİ EMİR, DAVUD VE HANİFE RUSLARI KIZDIRDI

Moskova şehri yakınlarındaki Ramenskoye bölgesinde yeni yılda dünyaya gelen ilk çocukların isimlerinin Emir, Davud ve Hanife olduğunu bildiren haber de bazı ırkçı Rusları kızdırdı. Ramenskoye bölgesindeki ırkçı Ruslar, yorumlarda çocukların ebeveynlerini "hamam böceklerine" benzetti ve onları "din yasakladığı için film izlemeyen, müzelere ve tiyatrolara gitmeyen, doğum kontrol hapı kullanmayan insanlar" olarak niteledi.