Rodos'ta çıkan yangından dolayı 40 bin kişi tahliye edildi

Rodos Adası'nda geniş bir bölgeyi etkisi altına alan orman yangını 7 gündür devam ediyor. Yunanistan, Rodos'ta çıkan yangından etkilenen 40 bin kişiyi bölgeden tahliye etti.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 21:04
https://www.qha.com.tr/

Yunanistan'a bağlı tarihi Rodos Adası'nda çıkan orman yagınları 7 gündür devam ediyor. Yangında dönümlerce orman arazisi küle döndü. Rodos'taki yangın hala kontrol altına alınamadı. Yunan yetkililer, dün ülke genelinde 82 orman yangınının çıktığı bilgisini paylaştı. Adada, Laerma ve Eleousa bölgelerinde tehlike devam ediyor. 

40 BİN KİŞİ TAHİYE EDİLDİ

Şiddetli rüzgar nedeniyle yerleşim yerlerine ve otellere ulaşan yangın, 40 bin kişinin evini terk etmesine neden oldu. Turistler feribotla Türkiye'nin Marmaris ilçesine geldi. Yangın nedeniyle Marmaris koylarındaki yat sayısında artış yaşandı.

TÜRKİYE, YUNANİSTAN'DAKİ İNSANİ FELAKETE DESTEK OLDU

Yangınla mücadele eden Yunanistan'a Türkiye ve Slovakya’dan ekipler yardıma koştu. Türkiye'den gelen ekipler alevlere, havadan müdahale etmeyi sürdürüyor. Adada etkili olan kuru hava ve rüzgarın yangının daha da fazla yayılmasına neden olduğu ifade edildi.

YUNANİSTAN'A SEYAHAT UYARISI

Yunan adaları özellikle İngiliz ve Alman turistler tarafından yoğun olarak tatil için tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor. Danimarka Dışişleri Bakanlığı, devam eden yangınlar nedeniyle vatandaşlara yönelik bir seyahat uyarısı yayımladı.