Polonya Sınır Muhafızları ilk kez Belarus topraklarından saldırı bildirdi

Polonya Sınır Muhafızları, ilk kez Belarus topraklarından Polonya yönünde bir saldırı gerçekleştirildiğini bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2023 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2023 10:33
https://www.qha.com.tr/

Polonya Sınır Muhafızları, 15 Haziran 2023 tarihinde Belarus topraklarından Polonya’ya ilk kez ateş edildiğini bildirdi. Saldırıda bir servis aracı hasar görürken, hangi silahın kullanıldığının kesin olarak bilinmediği aktarıldı.

POLONYA SINIR MUHAFIZLARINDAN AÇIKLAMA

Saldırının gerçekleştiği müfrezenin başı, Polonya Sejm'deki duruma ilişkin açıklama yaptı. Polonya Sınır Muhafızlarının Temsilcisi Albay Arkadiusz Tywoniuk, yalnızca hangi silahın kullanıldığını tahmin edebildiğini, ancak "hız ve kinetik enerjinin önemli olduğunu" söyledi.

POLONYA ASKERLERİNİN HAYATI İÇİN DOĞRUDAN TEHDİT

Tywoniuk, merminin arabanın yan camından geçtiğini ve çıkışta başka bir camı deldiğini aktardı. Albay, o sırada arabada iki sınır muhafızının olmasının Polonya askerlerinin hayatı için doğrudan tehdit olduğunu ifade etti. Albay Tywoniuk, Polonya Sınır Muhafızı’nın devriyesine neredeyse her gün taş atıldığını sözlerine ekledi.

2023 YILININ İLK AYLARINDAN BU YANA BELARUS-POLONYA SINIRINDAN 12 BİN'DEN FAZLA YASA DIŞI GEÇİŞ GİRİŞİMİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Polonya Sınır Muhafızları, 2023 yılının ilk aylarından bu yana Belarus-Polonya sınırından yasa dışı bir şekilde geçmeye çalışan 12 binden fazla girişim kaydetti. Belarus-Polonya sınırından yapılan yasa dışı geçişlerin çoğu üçüncü ülkelerden gelen vatandaşlar tarafından gerçekleştirildi.