Özbekistan-Türkiye ortak askeri tatbikatı başarıyla tamamlandı

Özbekistan-Türkiye ortak askeri tatbikatı başarıyla tamamlandı

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2021 10:29
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2021 10:29
https://www.qha.com.tr/

Özbekistan ve Türkiye silahlı kuvvetlerinin katıldığı ortak tatbikat sona erdi. Tirmiz şehrindeki askeri poligonda dört gün süren tatbikatta, taktik ve stratejik eğitimlerin yanında spor müsabakaları da yapıldı.

Özbekistan'ın Tirmiz şehrinde 22 Mart 2021 tarihinde başlayan Özbekistan-Türkiye ortak askeri tatbikatı dün tamamlandı. Tatbikatın son gününü; Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Özbekistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Şuhrat Halmuhammedov ile iki ülkeden üst düzey yetkililer birlikte takip etti. Özbekistan Savunma Bakanlığının tatbikata ilişkin yayımladığı video:

https://www.youtube.com/watch?v=S6whz2PK1W4&ab_channel=Uz_Armiya ORGENERAL YAŞAR GÜLER: BİR ARADA BULUNMANIN HAKLI GURURUNU YAŞIYORUZ

Türkiye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, tatbikatın kapanışında, "Bugün iki dost ve kardeş ülke silahlı kuvvetlerinin ortak faaliyeti olan Özbekistan-Türkiye sınır güvenliği özel kuvvetler tatbikatı vesilesiyle atalarımızın geldiği bu topraklarda siz değerli konuklarımızla beraber kahraman Türk ve Özbekistan özel kuvvetler komutanlığı personeli ile bir arada bulunmanın haklı gurur ve heyecanını yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özbekistan'daki tatbikattan kareler

Özbekistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Halmuhammedov ise Özbek ve Türk halklarının dostluk ve kardeşlik bağlarıyla bağlı olduğunu ifade ederek, ortak tatbikatın dostluk parolasıyla gerçekleştirildiğini vurguladı.

Kapanış töreninin sonunda ortak tatbikat kapsamında düzenlenen müsabakalarda başarılı olan askerlere ödül verildi.