ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

ÖSYM Başkanı Halis Aygün görevden alındı

Haber Giriş Tarihi: 03.08.2022 00:44
Haber Güncellenme Tarihi: 03.08.2022 00:44
https://www.qha.com.tr/

Milyonlarca kişinin kamu personeli olmak için yarıştığı Kamu Personeli Seçme Sınavı, 31 Temmuz 2022 tarihinde gerçekleşti. Sınava ilişkin skandal iddiaların ortaya çıkması üzerine, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu'na inceleme talimatı verildi. Bu kapsamda, 3 Ağustos 2022 tarihli Resmi Gazete'de Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Halis Aygün'ün görevden alındığı yayımlandı.

Kamu Personeli Seçme Sınavı’nın (KPSS) pazar günü gerçekleştirilmesinden sonra Ölçme, Seçme ve Yerleştirme  Merkezi (ÖSYM), sınav cevap anahtarının belli bir kısmını açıkladı. ÖSYM’nin paylaştığı sorularla karşılaştırma yapan bazı adaylar, ilginç bir sonuçla karşılaştı. Bir yayınevinin hazırladığı sorular ile ÖSYM tarafından hazırlanan sınavdaki soruların uyuştuğu iddia edildi. Sosyal medya üzerinde konuşulmaya başlanan iddia bir anda Türkiye’nin gündemi oldu.

KPSS'DEKİ SKANDAL İDDİALARININ ARDINDAN ÖSYM BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Gündemdeki konuya ilişkin ÖSYM'nin asılsız iddialar açıklaması yapmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Denetleme Kurulu'na talimat vererek sürecin araştırılmasını istemişti. Bu kapsamda, ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle görevden alındı.

ÖSYM, BUGÜN "İDDİALAR ASILSIZDIR" DEMİŞTİ

ÖSYM iddialar hakkında bugün açıklama yayımlamıştı.

“2022 KPSS Lisans Genel Yetenek-Genel Kültür Sınavı ile Eğitim Bilimleri Sınavı 31 Temmuz 2022 Pazar günü sabah ve öğleden sonra oturumlarında güvenli bir biçimde gerçekleştirilmiştir. Bazı sınav sorularının bir yayınevinin deneme sınavı sorularıyla aynı olduğuna ilişkin sosyal medya platformlarında ortaya atılan iddiaların incelemelerimiz neticesinde asılsız olduğu anlaşılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”