Normalleşmeye geçecek illerin belli olacağı Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak?

Normalleşmeye geçecek illerin belli olacağı Bilim Kurulu Toplantısı ne zaman yapılacak?

Haber Giriş Tarihi: 24.02.2021 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 24.02.2021 22:22
https://www.qha.com.tr/

Bu hafta yapılacak olan Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı sonrasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın açıklamaları merakla bekleniyor. Toplantıda, normalleşmenin başlayacağı illerin durumu belirlenecek.

Türkiye, Koronavirüs Bilim Kurulu Toplantısı'ndan çıkacak olan kararlara kilitlendi. Her hafta yapılan Bilim Kurulu Toplantısında, bu hafta mart ayıyla beraber uygulamaya konulacak olan normalleşme adımları görüşülecek.

BİLİM KURULU TOPLANTISINDA NORMALLEŞMENİN BAŞLAYACAĞI İLLER BELLİ OLACAK

Geçen hafta söz konusu toplantı 16 Şubat 2021 tarihinde yapılmış ve Bakan Koca, "Son basın toplantımızda illerimizdeki vaka sayısını paylaşacağımızı belirtmiştim. Bundan sonra her hafta başında 7 günün vaka sayısını ilan edeceğiz. Yerinde karar dönemindeyiz’ açıklamasını yapmıştı. Ancak bu hafta ne zaman toplantı olacağı açıklanmadı." açıklamalarını yapmıştı.

BİLİM KURULU NE ZAMAN TOPLANACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) vaka sayılarında son dönemde 7-8 bin bandında bir sıkışmanın söz konusu olduğunu ve artık tedbirlerle ilgili vaka sayılarına göre "yerinde karar" dönemine geçildiğini kaydetti.

TÜRKİYE'NİN 24 ŞUBAT 2021 KORONAVİRÜS TABLOSU

Türkiye'de 24 Şubat 2021 tarihinde açıklanan verilere göre son 24 saatte 9 bin Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, son 24 saatte 124 bin 15 Kovid-19 testi yapıldı, 9 bin 561 kişinin testi pozitif çıktı, 72 kişi hayatını kaybetti.