New York'ta göçmenlere sokağa çıkma yasağı getirildi

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) en kalabalık şehri olan New York'ta evsizlerle mücadele kapsamında sokağa çıkma yasağı getirildi. Bu yasaktan özellikle, göçmenlerin etkileneceği belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2024 19:43
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2024 19:43
https://www.qha.com.tr/

Dünyanın ve ABD'nin en kalabalık metropol şehri olan New York'ta göçmenlerin sokaklarda kalmasını engelleyecek önlemler getirildi. Yerel yönetim göçmenler için yeni bir yasağı uygulamaya soktu.

GÖÇMENLER BARINAKLARINDAN ÇIKAMAYACAK

 New York Times Post gazetesinin bildirdiğine göre; şehir yönetimi, yerel halkın kaçak göçmenlerle ilgili şikayetlerini dikkate alarak, 15 Ocak 2023 tarihinden itibaren göçmenlerin tutulduğu 4 geçici barınakta yerel saat ile 23.00'ten 06.00'ya kadar sokağa çıkma yasağı getirdi. Barınakta kalan göçmenlerin günlük olarak bildirimde bulunmaları ve belirlenen süre boyunca barınaklarda olduklarını teyit etmeleri gerektiği bildirildi.

ABD, GÖÇMEN SORUNUNDAN ENDİŞELİ

New York Belediye Başkanı Eric Adams, göçmen akınının şehrin düzenine olumsuz etki ettiğini belirttiği açıklamasında, "Bu politika, şehrin gözetiminde bulunan göçmenlerin faaliyetlerinin daha verimli yönetilmesine olanak sağlıyor" ifadelerini kullandı.

En son Haziran 2020'de benzer bir yasak getirilmişti. Dönemin New York Valisi Andrew Cuomo, siyahi George Floyd’un ölümü ile ilgili protestoların artması üzerine New York şehir merkezinde sokağa çıkma yasağı kararı aldıklarını açıklamıştı.