NASA, Webb teleskobuyla çekilen evrenin en net görüntüsünü paylaştı

NASA, Web teleskobuyla çekilen evrenin en net görüntüsünü paylaştı

Haber Giriş Tarihi: 12.07.2022 10:45
Haber Güncellenme Tarihi: 12.07.2022 10:45
https://www.qha.com.tr/

NASA, James Webb teleskobunun gönderdiği ilk fotoğrafı dünya kamuoyu ile paylaştı. Bu fotoğraf, evrenin şu ana kadar çekilmiş en net görüntüsü olarak açıklandı.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA), Dünya'dan yaklaşık 1,5 milyon kilometre ötedeki James Webb teleskobunun kaydettiği görüntüleri paylaştı. Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden'a Beyaz Saray'daki bilgilendirme toplantısında gösterilen evrenin en net ve ilk renkli fotoğrafı sosyal medyada hızla yayılıyor.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop

NASA'nın Avrupa ve Kanada uzay ajanslarıyla ortak çalışmasının ürünü olan Webb, bugüne kadar yapılmış en büyük ve güçlü ancak 31 yaşında olan, çalışma ömrünün sonuna yaklaşan Hubble Uzay Teleskobu'nun halefi olarak görülüyor. Webb'in 6 aylık hazırlık döneminin tamamlamasının ardından yayınlanan ilk renkli görüntüler, gelecekteki bilim görevlerinin temelini oluşturacak.

Görüntülerin tamamı, 12 Temmuz 2022'de ABD saatiyle 10.30'da NASA'nın Greenbelt, Maryland'deki Goddard Uzay Uçuş Merkezi'nden yayımlanacak. 10 milyar dolar değerindeki James Webb Uzay Teleskobu, 25 Aralık 2021'de uzaya fırlatılmıştı.