Milli Savunma Bakanlığı: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde 3 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Suriye ve Irak'ın kuzeyinde düzenlenen operasyonlarda 3 terörist etkisiz hale getirildi

Haber Giriş Tarihi: 16.12.2021 12:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.12.2021 12:37
https://www.qha.com.tr/

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), TSK ve MİT'in Suriye ve Irak'ın kuzeyinde düzenlediği operasyonlarla 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini duyurdu.

Türkiye'nin Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatının (MİT) koordineli çalışması sonucu, Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde tespit edilen PKK'lı teröristin SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirildiği bildirdi. Bakanlığın açıklamasında, Suriye'nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK/YPG'li teröristin de komandolar tarafından etkisiz hale getirildiği ifade edildi.

Bakanlığın açıklamasında yer alan ifadeler şöyle:

"Terörle mücadelemiz etkin ve kararlı şekilde devam ediyor! Türk Silahlı Kuvvetleri ve Millî İstihbarat Teşkilatının koordineli çalışması sonucu Irak'ın kuzeyindeki Haftanin bölgesinde tespit edilen 1 PKK’lı terörist SİHA operasyonu ile etkisiz hâle getirildi. Suriye’nin kuzeyindeki Barış Pınarı bölgesine yönelik saldırı hazırlığında olduğu belirlenen 2 PKK/YPG’li terörist de Kahraman Komandolarımız tarafından etkisiz hâle getirildi."