Milli Güvenlik Kurulu: Tahıl koridoruna geri dönülmeli

Milli Güvenlik Kurulu (MGK), bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplandı. Toplantıda, Rus saldırıları altındaki Ukrayna'daki son durum ve tahıl koridorunun devamlılığı ele alındı. Toplantı sonrasında Milli Güvenlik Kurulu bildirisi yayımlandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2023 00:13
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2023 00:13
https://www.qha.com.tr/

Milli Güvenlik Kurulu, bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. Toplantıda; terörle mücadele, yurt içi ve yurt dışındaki operasyonlar ile küresel ve bölgesel meseleler görüşüldü.

Toplantıya Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Musa Avsever, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı (MİT) İbrahim Kalın ile kuvvet komutanları katıldı. 30 Ağustos 2023'te emekliye ayrılacak olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ve MGK Genel Sekreter Yardımcısı Tuğgeneral Alper Eser son kez Milli Güvenlik Kuruluna katıldı.

MİLLİ GÜVENLİK KURULU: TAHIL KORİDORUNA GERİ DÖNÜLMELİ

Bugün gerçekleşen Milli Güvenlik Kurulu (MGK) üç saate yakın sürdü ve sonrasında bildiri yayımlandı. MGK Bildirisi'nde, Karadeniz'deki artan gerginliğin tarafların menfaatine olmayacağının altı çizildi. Bu kapsamda, Rusya'nın Ukrayna'da başlattığı topyekun savaşın sona ermesi ve tahıl anlaşmasına bir an evvel dönülmesi için ilgili taraflara çağrı yapıldı.

MGK Bildirisi'nde Rusya'nın çekildiği Tahıl Koridoru Anlaşması'nın devam etmesi çağrısı yapıldı. Bildirinin ilgili kısmında şu ifadelere yer verildi:

"Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşın gidişatı ve müteakip aşamalarda bölgemize yönelik muhtemel etkileri etraflıca ele alınmış; Karadeniz’de gerginliğin tırmanmasının kimsenin menfaatine olmayacağı ifade edilmiştir. Tüm taraflara, gecikmeksizin müzakere masasına oturma ve savaşa son verme çağrısında bulunulmuş; tahıl anlaşmasına geri dönülmesinin muhtaç ülkelerdeki muhtemel olumsuzlukları önleyeceği ve gıda istikrarına katkı sağlayacağı vurgulanmıştır."