İşgalci Rus ordusunda yüksek rütbeli askerler ölmeye devam ediyor!

İşgalci Rus ordusunun mensubu yüksek rütbeli askerler, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik topyekun işgal girişimi sırasında hayatını kaybetmeye devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2023 15:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2023 15:45
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik topyekun işgal girişimi ve saldırıları sürerken, işgalci Rus ordusunun kurmayları Ukrayna’da etkisiz hale getirilmeye devam ediyor. Rusya’nın muhalif basın kuruluşu “The Moscow Times”, 13 Haziran 2023 tarihinde işgalci Rus ordusunda öldürülen yüksek rütbeli askerlerin sayısına ilişkin bir haber yayımladı.

RUSYA'DA BİR ÇOK ÜST DÜZEY KURMAY ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

“The Moscow Times” açık kaynaklara dayanan çalışmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik işgal girişimi sırasında 4 Rus generalin, 58 albayın ve 176 yarbayın öldüğünü doğruladı.

ABD SAVUNMA İSTİHBARAT TEŞKİLATI BAŞKANI KORGENERAL BERRIER, EN AZ 8 RUS GENERALİN ÖLDÜĞÜNÜ DUYURDU

ABD Savunma İstihbarat Teşkilatı (DIA) Başkanı Korgeneral Scott Berrier, 10 Mayıs 2023 tarihinde yaptığı açıklamada, en az 8 Rus generalinin öldürüldüğünü duyurdu. Bunun, subaylar için alışılmadık derecede yüksek bir ölüm oranı olduğunu ve Afganistan'daki 20 yıl süren çatışmalarda öldürülen Amerikan generallerinin sayısından daha fazla olduğunu kaydetti.

BİRLEŞİK KRALLIK SAVUNMA BAKANLIĞI VE JAPONYA'DAN FARKLI İSTİHBARAT

Birleşik Krallık Savunma Bakanlığı, geçen yıl ağustos ayında savaş sırasında işgalci Rus ordusundan 10 generalin öldürüldüğünü bildirdi. Japon istihbaratının 2022 yılının ağustos ayı itibarıyla verdiği bilgilere göre Ukrayna'daki savaşta 20 Rus generali öldürüldü.