İran'da protestolara karşı tutuklamalar artabilir!

Amerika Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), İran'ın protesto eylemlerine karşı sıkı tedbir alacağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.03.2023 14:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.03.2023 14:54
https://www.qha.com.tr/

Amerika Savaş Araştırmaları Enstitüsü (ISW), İran’da yaşanan protesto eylemlerine ilişkin yeni bir rapor yayımladı. İran'da protestolar sürerken, İran protestoculara karşı sert tedbirler almayı da sürdürüyor. Protestolar sırasında insanlar idam ile yargılanırken, hapis cezalarında da artış yaşandı.

Enstitünün yayımladığı raporda, İran’ın çeşitli şehirlerindeki protestoların rejimin güvenliği açısından büyük sorunlara yol açabileceği belirtildi.  Aynı zamanda rejimin, eylemi düzenleyenleri tutuklamak için güvenlik önlemlerini güçlendirebileceğinin altını çizdi.

İran'daki birçok kız okulunda Kasım 2022'den bu yana öğrenciler arasında bir dizi zehirlenme durumu meydana geldi. İlk vakalar İsfahan Teknoloji Üniversitesi'ndeki sokak protestoları sırasında kaydedilirken, daha sonra diğer üniversitelerde ve okullarda benzer vakalar meydana geldi. Zehirlenme vakaları, protestoları tetikleyici bir görev gördü. İran’ın birçok şehrinde öğrencilerin zehirlenmesine karşı protestolar düzenlenmeye devam ediyor.