Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Nişanı'na layık görüldü

Haluk Bayraktar, Ukrayna Devlet Nişanı'na layık görüldü

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2022 23:21
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2022 23:21
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın işgalci Rus güçlerine karşı vatan savunmasında önemli rol oynayan Bayraktar TB2 İHA ve SİHA'lar, adını duyurmaya devam ediyor. Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ordusu için tedarik edilen hava savunma araçları dolayısıyla Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy tarafından 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı'na layık görüldü.

Ukrayna'daki savaşta savunma cephesinde başarı kaydeden Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji dünyada yankı uyandırdı. Rus güçlerinin saldırılarına karşı koyan Bayraktar TB2 SİHA'ları (Silahlı insansız hava aracı) ve İHA'ları (İnsansız hava aracı) çeşitli ülkelerin başlattığı yardım kampanyası kapsamında Ukrayna'ya tedarik ediliyor.

UKRAYNA'DAN HALUK BAYRAKTAR'A DEVLET NİŞANI

BAYKAR Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, bugün Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'ın (Volodimir Zelenski) kararıyla 1. Derece Devlet Liyakat Nişanı'na layık görüldü. Bayraktar, "Geldiğimiz nokta dost iki ülkenin artan ilişkilerinin en açık göstergesidir. Türkiye, Ukrayna’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olarak her zaman iki ülkenin ilişkilerine önem verdi" dedi.

Bayraktar, "Ukrayna devleti tarafından üstün hizmet nişanına layık görüldüğüm için onur duydum. Bu nişanı almaktan çok gururlu olduğumu ifade etmek isterim. Türkiye ve Ukrayna'nın her alanda iş birliğinin artması ve bu iş birliğinin iki ülkeye de en üst seviyede fayda sağlaması için çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Genel Müdür Bayraktar 3 Şubat 2022'de Türkiye ile Ukrayna arasında imzalanan anlaşma neticesinde Ukrayna'da Bayraktar fabrikası kurulacağını duyurmuştu. Fabrika çalışmalarının başladığını belirten Bayraktar, Rusya'ya İHA ve SİHA tedarik edilmeyeceğinin altını çizmişti.

HALUK BAYRAKTAR'DAN TEŞEKKÜR

Devlet Nişanı'na layık görülen Bayraktar, Ukrayna'ya teşekkür etti. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Bayraktar, "Ukrayna Devleti tarafından Devlet Nişanı'na layık görülmekten onur duydum. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy'e şükranlarımı sunarım. Türkiye ile Ukrayna'nın ortak ve güçlü geleceği için çalışmaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Twitter is purging a lot of spam/scam accounts right now, so you may see your follower count drop