Güldere: Ukrayna için bu zor zamanlarda sağlanan yardıma müteşekkiriz

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, depremin ardından Türkiye’ye gösterilen destek ve dayanışma için Ukrayna’ya teşekkür etti.

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 12:23
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 12:23
https://www.qha.com.tr/

Kahramanmaraş merkezli, 10 ilin etkilendiği 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Türkiye Cumhuriyeti’ne insani destek sağlanmasına dair kararnameyi imzaladı. Kararname uyarınca Ukrayna Bakanlar Kurulu, Türkiye'ye deprem felaketinin yaralarının sarılması için 87 kişilik arama kurtarma ekibi gönderme kararı kabul etti.

#Türkiye'nin #Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere: #Ukrayna için bu zor zamanlarda sağlanan yardıma müteşekkiriz @Yagmur_Guldere ???? https://t.co/nV76jkuQPf pic.twitter.com/3IPgVYqH3g

— QHA - Kırım Haber Ajansı (@qha_kirimhaber) February 8, 2023

TÜRKİYE KIYİV BÜYÜKELÇİLİĞİ BİNASI ÖNÜNDE ÇİÇEK BIRAKILDI

Türkiye halkının acısını paylaşan Ukraynalılar, başkent Kıyiv'deki Büyükelçilik binası önüne çiçek bıraktı.

TÜRKİYE BÜYÜKELÇİSİNDEN TEŞEKKÜR

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere, bir yıldır Rusya ile savaşta olmasına rağmen deprem ardından Türkiye’ye destek veren Ukrayna yönetimine ve Ukrayna halkına teşekkür etti. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Güldere, “Ukrayna liderliğine ve halkına Türkiye’deki depremler sonrasında sergiledikleri dayanışma nedeniyle teşekkür ediyoruz. Ukrayna’daki zor koşullara rağmen Türkiye’ye bir arama kurtarma ekibi gönderilmesini çok kıymetli buluyoruz" ifadelerine yer verdi.

"UKRAYNA DEVLETİ VE UKRAYNA HALKINA DAYANIŞMA İÇİN MİNNETTARIZ"

Paylaştığı videoda ise Ukraince konuşan Güldere şu açıklamayı yaptı:

"Ukrayna devleti ve halkına dayanışma için minnettarız. Binlerce kişinin ölümüne neden olan büyük felaket yaşandı. Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, Türkiye’ye insani yardımın sağlanması ile ilgili kararname imzaladı. Bu yardım konusunda Ukrayna yetkilileriyle iletişim halindeyiz ve Ukrayna için bu zor zamanlarda sağlanan yardıma müteşekkiriz”