Erdoğan, Putin'le Ortadoğu gündemini görüştü

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek; Ortadoğu'daki artan sıcak gündemi değerlendirdi.

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2023 18:16
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2023 18:16
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleştirildi. Görüşmenin ana gündem maddesi ise İsrail ve Hamas arasındaki şiddeti tırmanan çatışma sürecinin seyri ve bölgede yaşanan insani kriz oldu.

"TÜRKİYE BÖLGEDE SÜKÛNETİN SAĞLANMASI İÇİN HER TÜRLÜ GAYRETİ GÖSTERMEYE DEVAM EDECEK"

Türkiye Cumhuriyeti İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, iki lider bölgede şiddeti tırmanan çatışma sürecinin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi görüştü.

Görüşmede, Gazze'de ortaya çıkan çatışmaların giderek derinleştiğine ve sivil ölümlerinin her geçen dakika arttığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, Batılı devletlerin sessizliğinin de bölgedeki insani krizi önlenemez boyuta taşıdığını vurguladı.

İki lider ayrıca bölgedeki insani ihtiyaçların karşılanması amacıyla hangi girişimlerin yapılabileceğini değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'nin bölgede sükûnetin sağlanması adına her türlü gayreti göstermeye devam edeceğini de ifade etti.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede iki lider, İsrail ve Filistin arasındaki şiddeti tırmanan çatışmalı sürecin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi ele aldı. Filistin…

— T.C. İletişim Başkanlığı (@iletisim) October 24, 2023