Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar hız kesmiyor!

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik çirkin saldırılar devam ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 25.07.2023 20:52
Haber Güncellenme Tarihi: 25.07.2023 20:52
https://www.qha.com.tr/

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli marjinal grubun üyeleri tarafından 22 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonu düzenlendi. Provokatör grup, 24 Temmuz'da sırasıyla İran ve Irak'ın Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'i yakmıştı. İslam karşıtı pankart açan ve hakaret içerikli sloganlar atan provokatörler, bu kez çirkin eylemlerini bugün önce Mısır'ın, ardından Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önüne taşıdı.

DANİMARKA'DA KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK SALDIRILAR SÜRÜYOR

Danimarka'daki İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" isimli grubun üyeleri tarafından bugün önce Mısır'ın, ardından Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakıldı.

Provokatör grup üyeleri, İslam'a hakaret içeren sloganlar atarak İslam karşıtı pankart açtı. Ardından Kur'an-ı Kerim'i yakma anını, sosyal medya hesaplarından canlı paylaştılar.

KOPENHAG'DAKİ İSLAM KARŞITLARI SINIRI AŞTI: HAKARETE DOYMADILAR!

Mısır Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakacağını öncesinde sosyal medya üzerinden duyuran provokatör grup üyeleri, daha sonra Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önüne gelerek Kur'an-ı Kerim'i yaktı.

Provokatörler, Kur'an-ı Kerim'i yakmadan önce kutsal kitabın üzerine ayakkabı ile oyuncak bir domuz koydu. Söz konusu provokasyonlar bir kez daha polisin yoğun güvenlik önlemleri altında düzenlendi.