Çeçen lider Ahmet Zakayev'den Türkiye'ye başsağlığı mesajı

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mektubu gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 14.02.2023 11:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.02.2023 11:30
https://www.qha.com.tr/

Sürgündeki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti Başbakanı Ahmed Zakayev, 12 Şubat 2023'te Türkiye’nin Londra Büyükelçiliğini ziyaret ederek; Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazmış olduğu taziye mektubunu sundu.

“Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a!

Sayın Cumhurbaşkanı,

"Şüphesiz bizi Allah yarattı ve dönüşümüz O'nadır. Bugün, büyük can kayıplarına neden olan şiddetli deprem nedeniyle Türk halkı ve Türkiye hükümeti ciddi bir talihsizlik yaşattı. Bu zor zamanda tüm İslam alemiyle birlikte sevdiklerini kaybetmiş on binlerce insanın acılarının dindirilmesini Yüce Allah'tan niyaz ediyor, hayatını kaybedenlerin şehit olmasını Cenab-ı Allah'tan diliyoruz.

Vatanlarını terk etmek zorunda kalan Çeçen halkı adına, yurtdışındaki Çeçen İçkerya Cumhuriyeti hükümeti, bu korkunç trajedi sonucunda hayatını kaybedenlerin tüm yakınlarına en derin başsağlığı diler. Onlar için dua ediyoruz ve bu zor zamanda Türk halkına yardım etmeye hazırız. Yüce Allah güç kuvvet versin değerli kardeşlerim.”