BAYKAR Teknolojiden deprem bölgesine konut seferberliği

BAYKAR Teknoloji, Kahramanmaraş depremlerindeki afetzedelere bin adet kalıcı ev ile 2 bin adet konteyner ev bağışlayarak konut seferberliği başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 13.02.2023 09:56
Haber Güncellenme Tarihi: 13.02.2023 09:56
https://www.qha.com.tr/

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde tam bir hafta önce meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde can kaybı sayısı 30 bine dayandı. Asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde birçok ülkenin arama kurtarma ekibinin yardımıyla binlerce afetzede enkazdan çıkarıldı. Buna yönelik olarak evini kaybeden, büyük oranda evi hasar görmüş depremzedelerin ihtiyacı bir bir artıyor. 

Türk hava savunma şirketi BAYKAR Teknoloji depremzedeler için konut yardımı başlattığını duyurdu. Daha önce milyonlarca Türk lirası (TL) değerinde jeneratör, insansız hava aracı (İHA) Akıncı ve Bayraktar TB2, insani ve nakdi yardım yapan Baykar konut ve konteyner ev desteği sağlamaya başladı. 

BAYKAR TEKNOLOJİDEN DEPREM BÖLGESİNE BİN KONUT BAĞIŞI VE 2 BİN KONTEYNER EV 

BAYKAR Teknolojinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, 2 bin kişililk Baykar Konteyner ev ile bin adet kalıcı konut için çalışmaların başladığı açıklandı. Paylaşımda, "Bin konut bağışının yanı sıra acil barınma ihtiyacı için 2 bin afetzedenin yaşayabileceği BAYKAR Konteyner kentini de hayata geçiriyoruz. Baykar olarak toplam yardım miktarımız 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştı. Yaralarımızı hep birlikte sararak bu zor günleri beraber atlatacağız"  ifadeleri kullanıldı. 

1000 konut bağışının yanısıra acil barınma ihtiyacı için 2000 afetzedenin yaşayabileceği BAYKAR Konteyner Kent'i de hayata geçiriyoruz. Baykar olarak toplam yardım miktarımız 1 milyar 855 milyon TL'ye ulaştı. Yaralarımızı hep birlikte sararak bu zor günleri beraber atlatacağız. pic.twitter.com/pnTMbrKngi

— BAYKAR (@BaykarTech) February 12, 2023

SELÇUK BAYRAKTAR KONUT SEFERBERLİĞİ ÇAĞRISI YAPTI

Öte yandan BAYKAR Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar deprem bölgesinden yaptığı açıklamada, "Deprem bölgesinde evini kaybetmiş insanlar için yaşam alanlarını, mesken alanlarını inşa etme süreci başlıyor. Bu süreçte acil olarak geçici yaşam alanı olması maksadıyla AFAD ile koordine olup 2 bin kardeşimize barınma imkanı vereceğiz. Baykar Konteyner evleri inşallah hayata geçiriyoruz. Bunun yanında mağdur kardeşlerimizin kalıcı bir şekilde barınma ihtiyacını karşılamak için BAYKAR olarak bin konut bağışlıyoruz" dedi.

Bayraktar, konut seferberliği çağrısı yaparak imkanı olan herkesi bu seferberliğe davet etti.