Bakan Akar: İsveç'i derhal tedbir almaya davet ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Stokholm'de geçen hafta teröristlerin Türkiye'yi hedef alan provokasyonlarına sert tepki gösterdi.

Haber Giriş Tarihi: 17.01.2023 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 17.01.2023 17:35
https://www.qha.com.tr/

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Prag'ta Türk toplumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldiği toplantıda, bölücü terör örgütü PKK/YPG'ye İsveç ve Finlandiya'nın desteğine ilişkin konuştu. Geçen hafta teröristlerin provokasyonuna tepki gösteren Bakan Akar, "İsveç'i derhal tedbir almaya davet ediyoruz" dedi.

NATO üyesi olmaya hazırlanan İsveç ve Finlandiya, haziran ayında Madrid'de imzaladığı Üçlü Muhtıra doğrultusunda bölücü terör örgütü PKK, FETÖ ve uzantılarına destek vermeyeceklerini taahhüt etmişti. NATO üyesi 30 ülkenin onayını bekleyen İsveç ve Finlandiya'nın Türkiye tarafından olumlu bir yanıta ihtiyacı olduğu ifade edildi. Ancak terör örgütü yandaşlarına destek vermeyeceğine dair anlaşma imzalayan iki ülke sözünde durmadı.

Geçen hafta İsveç'in başkenti Stokholm'de hükumet binasının önüne teröristler tarafından Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ipten maketi sarkıtılmıştı. İsveç hükumetinin sessizliği ise Türkiye'nin gündemine oturdu. Utanç verici bu olayda sessiz kalmayı tercih eden İsveç'e tepkiler gecikmedi. 

BAKAN AKAR İSVEÇ VE FİNLANDİYA GÜNDEMİ HAKKINDA KONUŞTU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Çek Cumhruiyetinin başkenti Prag'ta Türk toplumu ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Akar burada yapılan toplantıda, İsveç, Finlanadiya ve Türkiye arasında imzalanan muhtırayı hatırlatarak, "İsveç ve Finlandiya'nın memorandumdaki taahhütlerini yerine getirmediklerini takip ediyoruz. Terör örgütlerine yönelik desteğin sonlandırılması ve ihracat kısıtlamalarının kaldırılması konularında somut adımlar bekliyoruz. Özellikle terörle mücadele Türk kamuoyu tarafından hassasiyetle takip edilen bir konu" ifadelerini kullandı. 

"İSVEÇ'İ DERHAL TEDBİR ALMAYA DAVET EDİYORUZ"

Teröristlerin Stokholm'deki provokasyonlarına değinen Akar, "NATO'ya girmek isteyen bir ülkede, 70 yıllık NATO üyesi bir ülkenin Cumhurbaşkanına karşı terör örgütü destekçilerince gerçekleştirilen iğrenç eylemi şiddetle kınıyoruz. İsveç'i derhal tedbir almaya davet ediyoruz. Buna sessiz kalınması mümkün değildir. Oradaki gelişmeleri de yakından takip ediyoruz" vurgusunu yaptı.