Almanya Başbakanı Scholz: Prigojin'in isyanı Putin'i zayıflattı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Yevgeniy Prigojin'in başlattığı isyan ve kalkışmanın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in iktidarını zayıflattığını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2023 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2023 11:40
https://www.qha.com.tr/

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, 29 Haziran 2023 tarihinde paralı asker grubu Wagner’in Rusya’da kalkıştığı isyan ve ayaklanma sürecininin Rusya’ya olan etkisini değerlendirdi.

PUTİN'İN İKTİDARI ZAYIFLADI

Scholz, Wagner isyanının Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i zayıflattığını söyledi. Olaf Scholz, “Bu, otokratik yapılarda ve iktidar yapılarında çatlaklar olduğunu ve şu anda sandalyede o kadar sağlam oturmadığını gösteriyor. Zayıfladığına inanıyorum” açıklamasını yaptı.

SCHOLZ, RUSYA'DA DURUMUN GERGİN OLDUĞUNU BELİRTTİ

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya'da durumun gergin olduğunu ve Almanya'nın temkinli ilerleyeceğini söyledi. Scholz, "Rusya nükleer bir güç. Bu yüzden tehlikeli durumlar ortaya çıktığında her zaman dikkatli bir şekilde izlemeliyiz" dedi. Bu bağlamda Almanya'nın Ukrayna'yı kendisini savunabilmesi için desteklediğini sözlerine ekleyen başbakan, "Ukrayna'ya verdikleri desteğin amacının Rusya'daki rejimi değiştirmek olmadığını" kaydetti.