Kırımoğlu ve Kırım Müftüsünden Kırım Derneği Genel Merkezine ziyaret

Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, Ankara'da Kırım Derneği Genel Merkezini ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2023 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2023 23:19
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatarlarının milli lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Ankara'daki resmi temaslar çerçevesinde dün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ile bir araya geldi. Bugün ise Türkiye Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu ile Beştepe'de görüşme gerçekleştirdi. 

Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu ve beraberindeki heyet, bugün Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Merkezini ziyaret etti. Genel merkezde Kırımoğlu'nu; Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ve Kırım Vakfı Başkanı Tuncer Kalkay karşıladı.

KIRIMOĞLU, KIRIM DERNEĞİ GENEL MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Görüşmede, Musafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun yanı sıra TURKSİD Ukrayna Başkanı İsmet Yüksel, Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı, Müftü Ayder Rüstemov, Ukrayna'nın İslam Ülkeleriyle Etkileşiminden Sorumlu Danışma Konseyi Sekreteri Snaver Seythalil, Kırım Milli Varlık Vakfı Başkanı Lenur Mambetov yer aldı.

Başkan Mükremin Şahin, Musafa Abdülcemil Kırımoğlu'na Kırım Derneğinin faaliyetleri ve hayata geçirilecek olan yeni projeler hakkında bilgi verdi. Görüşmede, Ukrayna ve özellikle Rus işgali altındaki Kırım'ın mevcut durumu hakkında istişare yapıldı.