Kırım Vakfı Tarih ve Kültür Konferansları'nın yeni sezonu başlıyor

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen “Kırım Vakfı Tarih ve Kültür Konferansları” 2 Kasım 2024 tarihinde Dr. Filiz Tutku Bezikoğlu’nun katılımı ile 2024-2025 sezonuna başlıyor.

Haber Giriş Tarihi: 22.10.2024 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 22.10.2024 16:32
https://www.qha.com.tr/

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Vakfı tarafından düzenlenen “Kırım Vakfı Tarih ve Kültür Konferansları” 2024-2025 sezonuna "Bir Zamanlar Dobruca" kitabının yazarlarından biri olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu ile başlıyor. 

Dr. Ahmet İhsan Kırımlı Sosyal Tesisi içindeki Bekir Sıtkı Çobanzade Kütüphanesi'nde tertip edilecek olan konferans, 2 Kasım 2024 tarihinde saat 14.00'te gerçekleştirilecek.

Konferans sonrasında Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu; Dr. Metin Ömer ve Burak Atmaca ile birlikte hazırladığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı (YTB) tarafından basılan “Bir Zamanlar Dobruca: İki Dünya Savaşı Arasında Kırım Tatar Mİllî Hareketi” adlı kitabı ile diğer kitaplarını katılımcılara imzalayacak.

FİLİZ TUTKU AYDIN BEZİKOĞLU

“Kırım Vakfı Tarih ve Kültür Konferansları” adlı konferansın ilk konuğu olan Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Öğretim Üyesi Dr. Filiz Tutku Aydın Bezikoğlu, 1999 yılında Bilkent Üniversitesi Uluslar İlişkiler Bölümü’nden Yüksek Onur derecesiyle mezun oldu. Aynı üniversitede lisansüstü eğitimine devam eden Aydın Bezikoğlu, “A Case in Diaspora Nationalism: The Crimean Tatars in Turkey” (Diaspora Milliyetçiliğinde Bir Vaka: Türkiye'deki Kırım Tatarları) adlı yüksek lisans teziyle master derecesini tamamlayarak bilim uzmanı oldu. Akademik eğitimine Toronto Üniversitesinde devam eden Dr. Aydın Bezikoğlu, “Comparative Cases in Long-Distance Nationalism: Emigre, Exile, Diaspora and Trasnational Movements of the Crimean Tatars” (Uzun Mesafeli Milliyetçilikte Karşılaştırmalı Örnekler: Kırım Tatarlarının Göç, Sürgün, Diaspora ve Ulusötesi Hareketleri) adlı doktora teziyle 2012 yılında doktorasını tamamladı ve Doktorant ünvanını aldı.

Dr. Aydın Bezikoğlu, 2014 “TUBİTAK Yurda Dönüş Bursları” ile Türkiye’ye dönmüş ve 2015 yılından itibaren Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi (ASBÜ) Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaya başladı. Kırım meselesi, Kırım’ın Rusya tarafından işgalinin Kırım Tatarlarına etkisi ve Kırım Tatar kimliği üzerine birçok kitap, kitap bölümü ve makale çalışmalarında bulunan Aydın Bezikoğlu, Kırım Tatarları hakkında araştırmalarına ve projelerine devam etmekte.