Kırım Tatar diaspora temsilcilerinden Ukrayna'nın Taşkent Büyükelçiliğine ziyaret

KTMM Üyesi ve Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği Başkanı Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, DQTK Genel Sekreteri Namık Kemal Bayar ve Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel, Ukrayna'nın Taşkent Büyükelçiliğine bir ziyaret gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2024 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2024 17:03
https://www.qha.com.tr/

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi ve Şefika Gaspıralı Uluslararası Kadın Birliği Başkanı Doç. Dr. Gayana Yüksel, Kırım Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin, Dünya Kırım Tatar Kongresi (DQTK) Genel Sekreteri Av. Namık Kemal Bayar ve Kırım Derneği Genel Başkan Yardımcısı İsmet Yüksel'in yer aldığı heyet, Ukrayna'nın Taşkent Büyükelçisi Mıkola Doroşenko (Mykola Doroshenko) ve Ukrayna'nın Özbekistan Büyükelçiliği Birinci Sekreteri Yusuf Kurkçi ile bir araya geldi.

Ukrayna'nın Taşkent Büyükelçiliğinde 27 Eylül 2024 tarihinde gerçekleşen görüşmede, Türkiye'deki Kırım Tatar diasporası temsilcilerinin Özbekistan ziyareti, gelecekteki kültürel iş birliği olanakları ile Türkiye ve Özbekistan'daki Kırım Tatarlarının ortak projeleri hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Özbekistan'daki Kırım Tatar diasporasının desteklenmesi ve kültürel kimliklerinin korunması konularının ele alındığı görüşmede Büyükelçi Doroşenko, Kırım Tatar diasporasının aktif tutumundan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kırım Tatar kimliğinin güçlendirilmesine yaptıkları katkının önemini vurguladı.

Ayrıca toplantı katılımcıları, Kırım Tatar kültürünü Özbekistan'da ve yurtdışında tanıtacak ortak kültürel etkinlikler düzenleme olanaklarını görüştüler.

Görüşme, karşılıklı anlayışın geliştirilmesine ve bağların güçlendirilmesine katkıda bulunacak daha fazla iş birliği ve düzenli bilgi alışverişi konusunda bir anlaşma ile sona erdi.