Kırım Derneği Köklüce Şubesinden ödüllü Kırım Temalı Hikaye Yarışması

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Köklüce Şubesinin düzenlediği çocuklara yönelik ödüllü "Kırım Temalı Hikaye Yarışması"na başvurular başladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.06.2023 16:59
Haber Güncellenme Tarihi: 01.06.2023 16:59
https://www.qha.com.tr/

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Köklüce Şubesinin 10-15 yaş aralığında olan tüm gençlerin katılabileceği ve kendilerini deneme fırsatı bulabileceği “Kırım Temalı Hikaye Yarışması”na başvurular 01 Haziran 2023 tarihi itibarıyla başladı. Hikaye yarışmasına başvurular 28 Temmuz 2023 tarihinde saat 18.00’e kadar devam edecek.

YARIŞMANIN ÖDÜLLERİ

İki aşamada yapılacak değerlendirmelerde yarışmacılar arasında birinci aşamada jüri tarafından seçilen 6 kişinin eserleri ikinci aşamada YouTube canlı yayınında okunacak. Birinciye 1000 TL, ikinciye 750 TL, üçüncüye 500 TL ödül verilecek yarışmada 4,5 ve 6. Sıradaki yarışmacılara da müellifleri tarafından imzalı kitap hediye edilecek. Dereceye giren altı yarışmacıya da bir yıllık Emel Dergisi aboneliği hediye edilecek.

BAŞVURU AYRINTILARI

Başvurular; köklücekirimdernegi@gmail.com ve 0543 543 0031 nolu WhatsApp hattı üzerinden yapılabilecek.

Ayrıntılı bilgi ve başvuru için tıklayınız.

AMAÇ, KIRIM SEVGİSİNİN AKTARILMASI

Kırım Derneği Köklüce Şubesinin söz konusu yarışmaya ilişkin bugün yayımladığı duyurusunda “Kırım'ın coğrafyası, tarihi ve kültürü hakkında bilgi seviyelerini artırmak hem de gençlerimizin hayal gücünü, araştırma yeteneğini, öğrenme isteklerini, merak duygularını ve özgüvenlerini güçlendirebilmek adına yapılacak olan bu yarışmamızda  Kırım Sevgisini geleceğimiz olan tüm gençlerimize aktarılmasını amaçlamaktayız.” ifadelerine yer verildi.

GENÇLERİN KIRIM İLE BAĞININ GÜÇLENMESİ HEDEFLENİYOR

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Köklüce Şubesi Başkan Yardımcısı Büşra Kayar, Kırım Haber Ajansına yaptığı açıklamada Kırım Temalı hikaye yarışmasının önemine ve ana hedefine ilişkin şunları kaydetti:

“Bu yarışmanın ana hedefi çocuklardır, çocuklarımıza Kırım'ı tanıtmak. Çocuklara Kırım sevgisini aşılamak ve onların arasında Kırım ile bir bağ oluşturmak."

Büşra Kayar, böyle bir yarışmanın Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Köklüce Şubesi tarafından ilk kez yapıldığını ifade etti.

Şubesi Başkan Yardımcısı Büşra Kayar, yarışmaya katkısı olanlara teşekkür ederek “Bu yarışma kapsamında iki sponsorumuz var. Aynı zamanda onursal üyelerimiz olan Köklüce Makina Sahibi Davut Sevgican ve HFS Tarım Makinaları Sahibi Yusuf Baycan. Onların sponsorluğunda düzenleniyor.” dedi.

Büşra Kayar, “Yarışmacılara bir çağrınız var mı?” sorumuz üzerine gençlere şöyle seslendi:

“Öncelikle başarılar diliyorum. Eminim çok güzel hikayeler çıkacak. Gençlerimizin Kırım'ın keşfedemediğimiz yönlerini ortaya çıkaracaklarını düşünüyorum. Teşekkür ediyorum. Genç arkadaşlarımızı aramızda görmek istiyoruz, onları bekliyoruz.”

EMEL KIRIM VAKFI VE EMEL DERGİSİNDEN ÖDÜLLÜ YARIŞMAYA DESTEK

Gençlere yönelik anlamlı yarışmaya destek veren isimlerden Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi, Emel Kırım Vakfı Başkanı Zafer Karatay ise Kırım Haber Ajansına şu açıklamalarda bulundu:

“Yeni kurulan Kırım Derneği Köklüce Şubemizin birbirinden güzel faaliyetleri var. Şimdi de 10-15 yaş grubundaki çocuklar için Kırım temalı hikaye yarışması düzenlediler. Bizler de Emel Kırım Vakfı ve Emel Dergisi olarak elbette ki böylesine güzel çalışmalara destek veriyoruz. Dereceye giren bütün öğrencilere ve onların anne babalarına birer yıllık Emel Dergisi aboneliği hediye edeceğiz. Ayrıca 'Kırımoğlu, Bir Halkın Mücadelesi' kitabını da dereceye giren öğrencilere imzalı şekilde takdim edeceğiz. Elbette ki bu tür bir çalışma; hem çocuklarımızın edebiyatlarının, dillerinin gelişmesine hem de bu yarışmanın Kırım temalı olması onların ata yurtlarını unutturmamaya vesile olacaktır. Derneğimizi ve yöneticilerini tebrik ediyorum.”