Kırım Derneği Gebze Şubesinden kahvaltı organizasyonu

Kırım Derneği Gebze Şubesinde görev yapan kadınlar kahvaltı etkinliğinde bir araya geldi. Efsanevî lider Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva'nın da katıldığı etkinlikte keyifli anlar yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2024 17:05
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2024 17:05
https://www.qha.com.tr/

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Gebze Şubesi Kadın Kolları Yönetimi, 10 Haziran 2024 tarihinde kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya Kırım Tatar halkının millî lideri, Ukrayna Milletvekili, yaşayan efsane Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun eşi Safinar Cemileva dernekteki kahvaltı organizasyonuna sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ayrıca kahvaltıya Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Üyesi Gülnara Bekirova da katıldı.

TÜRKİSTAN PİLAVI KAHVALTIDA DA EKSİK OLMADI

Rus işgali altındaki Kırım ve Kırım Tatarları için Türkiye'de aktif faaliyetler yürüten Gebze Şubesi, kahvaltı etkinliğinde keyifli bir sohbet geçirdi. Öte yandan Kırım'da Yerel Meclis Reyon Üyesi Saniye Ametova da hazırladığı Türkistan pilavı ile kahvaltıda bir araya gelen Kırım Tatarlarına lezzet şöleni yaşattı. 

Etkinlikte Gülnara Bekirova, Kırım Dostluk Yolu Projesi kapsamında Ukrayna'dan getirdiği nakışı Kırım Derneği Gebze Şube Başkanı Nermin Ekim'e hediye etti. Söz konusu organizasyon ile ilgili Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmede bulunan Kırım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Şerife Orak, "Başta Safinar Hanım olmak üzere birbirinden değerli isimlerin kahvaltı etkinliğine katılması bizi onurlandırdı. Başkanımız Nermin Ekim'e kahvaltı etkinliği düzenlemesinden dolayı teşekkür ederim. İnşallah derneğimizde daha güzel işler yaparak ilerleme kaydedeceğiz" dedi.