Eskişehir Kırım Derneği Üyesi Sadeddin Baykul ve eşi Melahat Baykul vefat etti

Eskişehir Kırım Derneğinin ilk üyelerinden Sadeddin Baykul ve eşi Melahat Baykul geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 18.10.2024 21:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.10.2024 21:09
https://www.qha.com.tr/

Çifteler Ilıcabaşı köyünden ve Eskişehir Kırım Derneğinin ilk üyelerinden olan Sadeddin Baykul ve eşi Melahat Baykul, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) geçirdikleri trafik kazası sonucu hayata veda etti. Çiftin cenazesi, 19 Ekim 2024 Cumartesi günü öğle namazına müteakip Eskişehir Asri Mezarlık Cami'nden kaldırılacak.

Eskişehir Kırım Derneği tarafından yapılan açıklamada, "Camiamızın değerli isimlerinden Baykullar Rulman'ın kurucusu dernek üyemiz Saadettin Baykul ve eşi Melahat Baykul'a Allah'tan rahmet, kederli ailesi ve Kırım Tatar camiamıza başsağlığı dileriz. Ruhları şad olsun" ifadelerine yer verildi.

Çiftin vefat ettiği kaza, 17 Ekim 2024 tarihinde KKTC'nın Lefkoşa kenti Mutluyaka-Tuzla ana yolu üzerinde saat 18.00 sıralarında meydana geldi. 63 yaşındaki Melahat Baykur, olay yerinde yaşamını yitirdi.

Polis Basın Subaylığından verilen bilgiye göre, Sadettin Baykur (63), ZRJ 673 plakalı aracıyla doğu yönünde seyir halindeyken dikkatsizlik sonucu aracını sağ şeride geçirdi. O sırada karşı istikametten gelen ve süratini azaltmayan Mustafa Kimyalar (66) yönetimindeki JG 204 plakalı araçla kafa kafaya çarpıştı.

Kazada ZRJ 673 plakalı araçta yolcu olarak bulunan Melahat Baykur olay yerinde hayatını kaybetti. Araç sürücüsü Sadettin Baykur ise ağır yaralı olarak Gazimağusa Devlet Hastanesine kaldırıldı ve beyin kanaması teşhisi ile yoğun bakımda tedavi altına alındı.

Ayrıca, aynı araçta bulunan Necla Ovalı (62) ve Rahmi Ovalı (64) ile JG 204 plakalı araç sürücüsü Mustafa Kimyalar da hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Polisin kazayla ilgili soruşturması sürüyor.

Kırım Haber Ajansı (QHA) olarak, Sadeddin Baykul ve eşi Melahat Baykul'a Allah'tan rahmet; ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyoruz.