Çeçen İçkerya Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32. yıl dönümü İstanbul'da kutlandı

İstanbul'daki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde 6 Eylül 2023'te Çeçen İçkerya Cumhuriyetinin bağımsızlığının 32. yıl dönümü etkinliği düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 09.09.2023 16:31
Haber Güncellenme Tarihi: 09.09.2023 16:31
https://www.qha.com.tr/

Çeçen İçkerya Cumhuriyeti'nin bağımsızlığının 32. yıldönümü İstanbul'da anıldı. Çeçen İçkerya Derneği, Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi'nin desteğiyle 6 Eylül 2023'te etkinlik düzenledi. Program saat 20.00'de Fatih ilçesindeki Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde tertip edildi.

UKRAYNA KÜLTÜR DERNEĞİ DE ETKİNLİKTE YER ALDI

Yoğun katılımın olduğu etkinliğe programın organizatörü Türkiye ve Ortadoğu Temsilcisi Abdulhakim Şaptukayev, Ukrayna Kültür Derneği Başkanı Aliya Usenova, Kırım Derneği İstanbul Şubesi ve çok sayıda Çeçen derneği ile vatandaşlar katılım sağladı. 

"ORTAK DERDİMİZ: RUSYA"

Kırım Derneği İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Emre Türedi etkinlikte yaptığı konuşmada, "Bu zamana kadar halkımıza neler çektirdiler. Rusya ile beraber yaşayıp da sıkıntı çekmeyen milet var mı ki? Ne olacağımız belli değil. Daha 9 yıl önce Kırım'ı işgal ettiler, bugün Ukrayna'ya saldırıyorlar. O da bir buçuk yılı geçti. Yarın ne olacağını hiçbir zaman bilemeyiz ama ortak bir derdimiz var: Rusya. Onlar hiçbir zaman durmadılar, durmayacaklar. Bizleri Kırım için, aktivist Çeçen İçkerya için değerli topraklar, hep Rusya'nın gözünün olduğu yerler. Bizden önceki atalarımızın yapmış olduğu gibi micadelemize devam edeceğiz. Hiçbir zaman mağlubiyeti kabul etmeyeceğiz, özgürlüğümüz için hep savaşcağız" ifadelerini kullandı.