Ankara Etimesgut’ta Kırım rüzgarı esecek

Ankara Etimesgut Belediyesi tarafından organize edilen 25. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında "Kırım Türkleri Gecesi" düzenlenecek. Kırım Ailesi çocukları gecede sahne alacak.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2023 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2023 15:37
https://www.qha.com.tr/

Ankara Etimesgut Belediyesinin düzenlediği 25. Geleneksel Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında 8 Eylül 2023 tarihinde, Etimesgut Belediyesi ve Etimesgut Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından "Kırım Türkleri Gecesi" tertip edilecek. Gecede, Kırım Tatar geleneksel halk oyunlarını sergileyen Kırım Ailesi çocukları, Kırım rüzgarı estirecek.

KIRIM TATAR HALK OYUNLARI VE MÜZİKLERİ SAHNELENECEK

Etimesgut'taki Türk Beyleri Kent Meydanı’nda 8 Eylül 2023 tarihi saat 19.00'da düzenlenecek etkinlikte, geleneksel Kırım Tatar halk oyunları sergilenecek ve müzikleri çınlayacak. 

ETİMESGUT'TA RENKLİ KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİ 

1-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalde Türk kültür ve sanatı tanıtılacak. Festivalin ilk günü Sivas, Çankırı ve Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) geceleri düzenlendi. Festival etkinliklerine, tüm vatandaşlar ücretsiz olarak katılabiliyor.

1-10 Eylül 2023 tarihleri arasında Etimesgut Türk Beyleri Kent Meydanı’nda düzenlenen festivalde Türk kültür ve sanatı tanıtılacak. Festivalin 2. gününde  Mustafa Taş,  üçüncü gün olan Pazar günü ise  Sefo hayranlarıyla buluşacak. Festivalde ayrıca , Mustafa Yıldızdoğan, Öykü Gürman, Ziynet Sali, Hüseyin Kağıt, Özgürcan Çoban ve Funda Arar gibi ünlü sanatçılar da konser verecek.

BELEDİYE BAŞKANI DEMİREL HALKI DAVET ETTİ 

Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, festivale tüm Başkentlileri davet etti. Demirel, “Bu çeyrek asırlık büyük bir toydur. Kardeşliğimizin, birliğimizin beraberliğimizin festivalidir. Bu büyük festivalle Anadolu’yu, Ortaasyayı’yı, Balkanları, Kerkük’ü kucaklaştırıyoruz. Kültürümüzü sanatımızı yeniden hatırlıyoruz Bize ait olana sahip çıkıyoruz. Bu büyük buluşmaya herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı