SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı savaş mağduru çocuklar için düzenlenen gençlik kampının ikinci turu tamamlandı

Ankara Ukrayna Derneğinin, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının destekleriyle Ukraynalı savaş mağduru çocuklar için düzenlediği gençlik kampının ikinci turu 3-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında tamamlandı. Etkinlik ile Ukraynalı gençlerin, savaşın acı gerçeklerinden ve her gün Ukrayna'dan gelen korkunç haberlerden uzaklaşmaları ve moral bulmaları amaçlandı. Ankara Ukrayna Derneği Başkanı Dr. Yuliya Biletska Mimaroğlu, etkinliğe dair QHA'ya açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2022 19:55
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2023 23:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı savaş mağduru çocuklar için düzenlenen gençlik kampının ikinci turu tamamlandı

Ayyıldız Huri Kaptan/QHA Ankara

Ankara’da faaliyet gösteren Ukrayna Derneğinin, Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığının katkılarıyla Ukraynalı savaş mağduru gençler için düzenlendiği gençlik kampının ikincisi, 3-7 Temmuz 2022 tarihleri arasında gerçekleşti. İlki Haziran ayının sonunda savaş mağduru Ukraynalı kız çocuklarının katılımıyla gerçekleştirilen kamp etkinliği bu kez Ukrayna'dan ayrılmak zorunda kalan ve Ankara, Antalya, Mersin, Adana, İstanbul, Trabzon gibi Türkiye'nin farklı şehirlerinde yaşayan erkek çocuklarını, Mersin'in Silifke ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı’nda bir araya getirdi. Gençler, kampta kaldıkları süre boyunca denizin ve kumun tadını çıkarmanın yanı sıra Ukraynalı ve Türk öğretmenler tarafından hazırlanan zengin bir spor ve eğlence programına dahil oldu.

Ankara Ukrayna Derneğinin söz konusu etkinliğe dair dün Facebook hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

"Bu kampın, gençlerimizi kısa bir süre için olsa da, savaşın gerçeklerinden ve her gün Ukrayna'dan gelen korkunç haberlerden uzaklaştırmalarına yardımcı olduğunu umuyoruz. Organizasyonda ve uygulanmasında emeği geçen herkese içtenlikle teşekkür ederiz. Öncelikle bu fırsatı Ukraynalı çocuklara sağladığı için Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Sayın Dr. Sayın Emre Topoğlu'na teşekkür ederiz. Ayrıca kampın yöneticisi Sayın Diyayüddin Sağır'a ve kampın tüm ekibine meşhur Türk misafirperverliklerinden dolayı çok minnettarız. Ayrıca Ankara Ukrayna Derneğinden, Antalya'daki Ukrayna Kültür ve Sanat Derneğinden, Mersin'deki Ukraynalılar Derneğinden ve Adana-Ukrayna Dostluk Kültür Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinden gönüllülere kampın düzenlenmesine katkılarından dolayı ve kamp sırasında görev aldıkları için teşekkür ederiz. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) çocukların kamp yerine ulaşımında yardımlarından dolayı teşekkür ederiz. Kamp katılımcılarına, tişörtleri satın almak için kullanılan maddi yardımları toplamamıza yardımcı olan PEACE ANKA projesine teşekkürlerimizi sunarız."

Ankara Ukrayna Derneği Başkanı Dr. Yuliya Biletska Mimaroğlu, QHA'ya verdiği demeçte şunları kaydetti:

"Bu etkinlik, Ankara'daki Ukrayna Derneği tarafından düzenlendi. Biz STK olarak Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığından kamp talep ettik. Bu talebimiz karşısında bakanlık tarafından Mersin'in Silifke ilçesindeki Yıldırım Beyazıt Gençlik Kampı bize tahsis edildi. Bu kamp etkinliğinin ilkini Haziran ayının sonunda savaş mağduru Ukraynalı kız çocukları için gerçekleştirdik, bu ikincisi de erkek çocukları için oldu. Bunu; Ankara, Adana, Antalya, Mersin'deki Ukrayna derneklerinin işbirliğinde düzenledik. Bu, söz konusu illerdeki derneklerimize gelen Ukraynalı savaş mağduru çocuklar ile diasporadaki çocukların katılımıyla gerçekleşti. Ama tabii ki katılımın yüzde 95'ini savaş mağduru çocuklar sağladı.

Dernek çalışanları gönüllü olarak bu kamplarda görev aldılar ve diğer görevliler de vardı. Devletin desteği büyük ölçüdeydi, STK'larımızın çok desteği oldu. Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği (SGDD-ASAM) de transfer için destek oldu."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.