SON DAKİKA
Hava Durumu

İşgalciler 2 binden fazla Kırımlı'yı askere çağıracak

Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da, 1 Ekim tarihinde askere çağırma kampanyası başladı.

Haber Giriş Tarihi: 03.10.2017 10:27
Haber Güncellenme Tarihi: 03.10.2017 10:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İşgalciler 2 binden fazla Kırımlı'yı askere çağıracak

Rus işgalciler, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da uluslararası normları ihlal ederek 2 binden fazla Kırımlı'yı askere çağırmayı planlıyor. 
 
Rusya Savunma Bakanlığı'na bağlı Güney Askeri Bölgesi Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, sonbahar döneminde işgal edilen Kırım’da, askere çağrılacak gençlerin Rusya Federasyonu Karadeniz Filosu gemilerinde ve sahil güvenlik birliklerinde askerlik yapacağı ileri sürüldü.
 
Daha önce Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki işgalci yönetim, uluslararası insani hukuk kurallarını ihlal ederek, 1 Ekim tarihinden itibaren Sivastopol’de "sonbaharda askere çağırma" kampanyasını başlattığı bildirilmişti. Sivastopol’de askere çağrılacak 400 Kırımlıdan 100’ünün askerlik yapmak için Rusya’ya gönderileceği belirtildi.



159988



Bilindiği gibi, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nun 19 Aralık 2016 tarihli A/RES/71/205 sayılı “Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol Şehrinde (Ukrayna) İnsan Hakları Durumu İle İlgili” kararı, Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinin Rusya Federasyonu tarafından yasadışı olarak işgal edildiğine bağladı ve kararda Rusya’ya uluslararası insani hukuk ve uluslararası insan haklarını koruma mekanizmalarına göre yükümlülüklerini yerine getirme çağrısı yapıldı.
 
Bu bağlamda Rusya Federasyonu’ndan geçici işgal altında bulunan Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol şehrinde ikamet eden vatandaşların askere çağrılmasını iptal etme, uluslararası yükümlülüklerinin yerine getirilmesini sağlaması talep edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.