SON DAKİKA
Hava Durumu

Turkish House'dan, Ukrayna'da yardım kampanyası

Turkish House Yönetim Kurulu, Kıyiv'de ihtiyaç sahiplerine yönelik bir gıda yardımı organizasyonu düzenliyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2020 18:26
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 02:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Turkish House'dan, Ukrayna'da yardım kampanyası

Ozan Barış Erim/ QHA Ankara

Turkish House Yönetim Kurulu, Kıyiv'de ihtiyaç sahiplerine yönelik bir gıda yardımı organizasyonu düzenliyor.

Kıyiv'de ihtiyaç sahiplerine Turkish House tarafından yardım kampanyası düzenleniyor. Koronavirüsle mücadelede kapsamında, ihtiyaç sahibi olan kişilere 200 adet gıda kolisi ulaştırılıyor.

Yardım kampanyasının koordinatörlerinden Muzaffer Bayraktar, hedef kitlesinde hiçbir ayrım yapmadıklarını belirterek, "Koliler oldukça zengin ve bir insanın 1 aylık gıda ihtiyacını karşılayabileceği şekilde hazırlandı. Hedef kitlemizde herhangi bir ayrım yapmadık. İhtiyacı olan herkese ulaşmaya çalıştık. Dağıtımlarımız Kıyiv'de hala devam ediyor." dedi.

"KIRIM TATARLARINA DA YARDIM ULAŞTIRILDI"

Devam eden salgın sürecinde herkesin birbirine sahip çıkması gerektiğini vurgulayan Muzaffer Bayraktar, Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçisi Yağmur Ahmet Güldere'nin bilgisi dahilinde yapıldığını söyledi. Kırım Tatarlarına da yardım kolilerinin ulaştırıldığını belirten Bayraktar, "Bu süreçte Türk şirketleri yardımlarını hiçbir zaman eksik etmedi. Bunun kıymetinin bilinmesi lazım. Süreç devam ediyor ve insanlar maalesef çalışamıyor. Öyle durumlar gördüm, anlatılmaz yaşanır. Bu nedenle birbirimize sahip çıkmamız lazım. Bu yüzden biz insanı hedef alıyoruz. Yapılan kampanyalarda Büyükelçimiz Güldere hep arkamızda durdu. Kıyiv çevresinde Kırım Tatarlarının köyleri var ve yardımlarımızı bu köylere de ulaştırdık." diye konuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.