SON DAKİKA
Hava Durumu

Türk Kızılay, Ukrayna Çernivtsi'deki insani yardım sürecini QHA'ya anlattı

Türk Kızılay, Ukrayna Çernivtsi'teki insan yardım sürecini QHA'ya anlattı

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2022 01:07
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2022 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Türk Kızılay, Ukrayna Çernivtsi'deki insani yardım sürecini QHA'ya anlattı

Rusya’nın işgaliyle karşı karşıya kalan Ukrayna’da sivil mağdurlar için Türk Kızılay’ı harekete geçti. Ukrayna’ya insani yardım götüren Türk Kızılay'ı öncü ekibinin başkanı Abdullah Kaya, Kırım Haber Ajansına Çernivtsi bölgesinden gelişmeleri video mesajla aktardı. Kaya, bağış kampanyasıyla yardımların devam edeceğini duyurdu.

İşgalci Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı savaşın sonucunda Ukrayna’daki siviller mağdur durumda. İnsani yardıma ihtiyacı duyan mağdur siviller için Türk Kızılayı kollarını sıvadı. Türk Kızılay'ın öncü ekibi 24 Şubat’ta başlayan savaşın mağdurları için 25 Şubat’ta Ukrayna’ya yola çıktı. Ukrayna'ya insani yardım ihtiyacı götüren Türk Kızılay’ı Kırım Haber Ajansına (QHA) video mesajla bilgi verdi. Bölgeden sıcak gelişmeler bildiren Türk Kızılay'ı, Ukrayna’nın Çernivtsi şehrinden yaşananları aktardı.

TÜRK KIZILAY'I UKRAYNA'DA GÖREVİNİN BAŞINDA https://www.youtube.com/watch?v=DDtDxIM441Y&ab_channel=QHA-Q%C4%B1r%C4%B1mHaberAjans%C4%B1 UKRAYNA’DAN TÜRKLERİN TAHLİYESİ DEVAM EDİYOR

Türkiye’den 5 tır ve bir mobil ikram aracı ile yola çıkan Türk Kızılay öncü ekibi Çernivtsi şehrinde tren istasyonundaki vatandaşlara ikramlarda bulundu. Akabinde tahliye edilen Türklere destekte bulundular. Tahliye edilen Türk vatandaşı öğrenci, Türk Kızılay aracılığıyla bölgeye dair değerlendirme yaptı. Öğrenci, “Kıyiv’de insanlar sabah 9’da marketlerin açılmasıyla birlikte 300 400 kişilik kuyruk oluşturuyor. Bir tane ekmek almak için önümde 30 kişinin bulunduğu sıraya girdim” dedi.

TÜRK KIZILAY’I ÇERNİVTSİ BÖLGESİNDE İNSANİ YARDIM SÜRECİNİ BAŞLATTI

Türk Kızılay’ı öncü ekibi başkanı Abdullah Kaya, bölgeden sıcak gelişmeleri videoyla aktardı. Kaya, insani yardım ihtiyacını karşıladıkları vatandaşlar için Ukrayna Kızılhaç Hareketi ile birlikte çalışmaya devam edeceklerinin bilgisini verdi.

Türk Kızılay öncü ekibi başkanı Abdullah Kaya, Ukrayna’nın Çernivtsi kentinden durumun kötü olduğunu, insanların savaştan çok etkilendiğini belirtti. Kaya, savaşın gölgesinde insanların hava şartlarından zor durumda olduğunun altını çizdi.

ABDULLAH KAYA: BURADA İNSANİ YARDIMA ÇOK İHTİYAÇ VAR

Çernivtsi kentinden insani yardım sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kaya, “Çernivtsi diğer bölgelere göre daha sakin bir şehir. Ama bu şehir şu anda ne yazık ki yaşanan insani kriz yüzünden oldukça kalabalık, sığınmanın zor olduğu bir şehir haline gelmiş durumda. İnsani yardım konusunda çokça ihtiyaç var, bu konuda sorunlar meydana geliyor. Çeşitli çalışmalarla bu sorunu çözeceğiz” açıklaması yaptı.

Kızılay gönüllüsü Abdullah Kaya, Ukrayna'daki Kızılhaç kuruluşu ile çalışmalar yürütüldüğü bilgisini paylaştı. Kaya, “Biz burada iş birliği yaptığımız Ukrayna Kızılhaç’ı ile birlikte çalışmalar yürütüyoruz. Uluslararası Kızılhaç, Kızılay hareketinin bir parçasıyız. 192 ulusal dernek bütün ülkelerin Kızılhaç’ı Kızılay’ı var” dedi. Kaya, Çernivtsi şehrinde Ukrayna’dan tahliye olacak Türkler için tren garında mobil ikram aracı kurduklarını, bölgeye ilişkin bilgilerini aktardı.

Türkiye'ye tahliye edilen Türklere yardımlarını anlatan Kaya, “Çernivtsi tren istasyonunda Türkiye’ye tahliye olmak için burada bulunan Türk vatandaşlarının o soğukta zorluk çekmemesi, sıkıntıyla karşılaşmaması adına mobil ikram aracı kurduk” dedi. Kaya, otobüs içinde de ikramlarda bulunan ekibin tahliye edilen Türkleri otobüslerle uğurladığını anlattı.

TÜRK KIZILAY’I BAĞIŞ KAMPANYASINA DEVAM EDİYOR

Öncü ekip başkanı Abdullah Kaya, bağış için duyuru yaptı. Kaya, insani yardıma ihtiyaç duyan savaş mağdurları için, “Ukrayna Kızılhaç’ı ile çalışmalara devam diyoruz. Başlatılmış olan insani yardım bağış kampanyamıza katılımınızı bekliyoruz” çağrısı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.