SON DAKİKA
Hava Durumu

HUDER: Koronavirüsü yaratanlar yargılansın!

Huder: Koronavirüsü yaratanlar yargılansın!

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2020 20:56
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2020 00:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
HUDER: Koronavirüsü yaratanlar yargılansın!


Ayyıldız Huri Kaptan / QHA Ankara



Hukuki Araştırmalar Derneği (HUDER) Genel Merkezi, dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüsün, kendiliğinden bir salgına dönüşmediğini vurgulayarak, salgını ortaya çıkaran ve yayılmasına sebep olanların cezalandırılması gerektiğini vurguladı.



"DERNEK OLARAK SUÇ İHBARINDA BULUNACAĞIZ"

HUDER'in Twitter adresinden paylaşılan duyuru şu şekilde:



"Corona virüsünü oluşturan terörist kişi ve devletlerin yargılanması için Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler nezdinde dernek olarak suç ihbarında bulunacağız."





Konuya ilişkin HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, Kırım Haber Ajansına (QHA) değerlendirmelerde bulundu.



HUDER Genel Başkanı Av. Hüseyin Kaya, kendilerine medya kuruluşlarından, yurt dışında bulunan vatandaşlardan ve bilimadamlarından bazı bilgi ve ihbarların gelmesi üzerine böyle bir karar aldıklarını kaydetti.



"KENDİLİĞİNDEN OLUŞMUŞ BİR VİRÜS OLAMAZ!"

Genel Başkan Kaya, yeni tip koronavirüsün ortaya çıkma sürecinin kendiliğinden olamayacağını iddia ederek, buna teşebbüs eden kişi ve devletlerin cezalandırılması gerektiğini belirtti.



DUYURU İHBAR NİTELİĞİNDE PAYLAŞILDI

Kaya, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınını, "saldırı" olarak nitelendirerek, Uluslararası Ceza Mahkemesi ve Birleşmiş Milletler Sağlık Teşkilatı tarafından da "insanlığa karşı soykırım suçu" olarak ele alınıp değerlendirilmesi için girişimde bulunacaklarını bildirdi.



"DUYURUNUN AMACI, DAHA ÇOK KANIT TOPLAMAK"

Sosyal medyadaki duyurunun amacının "daha çok bilgi ile ihbar dosyasına delil toplayabilmek" olduğunu kaydeden Kaya, kendilerine iletilen bilgiler, belgeler ve duyumlar doğrultusunda dosyayı daha da genişletebileceklerini söyledi.



"KISMEN BİLE DOĞRU OLSA HİÇBİR ŞEY ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK DEMEKTİR..."

Kaya, "Eğer bu bize gelen bilgiler ve ihbarlar kısmen bile doğru olsa artık yeryüzünün ve insanlık tarihinin böyle gitmeyeceğinin, hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının işaretidir. Bu savaşlardan da, hatta bölgesel soykırımlardan da daha ciddi bir tehlikeyi ifade ediyor. Bu anlamda bütün dünya ülkelerinin, bütün insan hakları savunucularının hatta yeryüzünde yaşama önem veren tüm insanlığın sahip çıkması gereken bir şey olduğuna inanıyorum." değerlendirmesini yaptı.



Kaya, aynı zamanda insan soyuna karşı bir saldırı olarak da kabul edilen bu durumun; Müslümanlık, Musevilik, İsevilik gibi üç kutsal dinin mensuplarının da çabasını gerektiren bir mesele olduğunu iddia etti.





En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.