SON DAKİKA
Hava Durumu

"Çatalca'daki Stadyuma Kırımoğlu'nun Adı Verilsin" girişimi

Çatalca'da yaşayan Kırım Tatarları, Kırım Sosyal Tesisi ve Kırım Tatar Sürgün Anıtı'nın tam karşısında bulunan; yıkılarak yeniden inşa edilecek olan stadyuma Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun isminin verilmesi için girişim başlattı.

Haber Giriş Tarihi: 14.06.2020 16:04
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2020 23:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Çatalca'daki Stadyuma Kırımoğlu'nun Adı Verilsin" girişimi

Ayyıldız Huri KAPTAN / QHA Ankara

Çatalca'da yaşayan Kırım Tatarları, Kırım Sosyal Tesisi ve Kırım Tatar Sürgün Anıtı'nın tam karşısında bulunan; yıkılarak yeniden inşa edilecek olan stadyuma Kırım Tatarlarının milli lideri Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun isminin verilmesi için girişim başlattı.

Çatalca Kırım Derneği, Kırım Tatarlarının yoğun olarak yaşadığı Çatalca İzzettin Mahallesi'nde yeniden inşa edilmekte olan profesyonel karşılaşmaların yapılacağı stadyuma, Kırım Tatarlarının Milli Lideri, Ukrayna Milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu'nun isminin verilmesini yetkililerden talep ediyor.

5 YIL ÖNCEKİ TALEP YENİLENECEK

Kırım Derneği Çatalca Şube Başkanı Erol Taylan, Kırım Haber Ajansına (QHA) söz konusu girişim hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaklaşık 5 yıl önce de aynı girişimde bulunduklarını ancak kâle alınmadıklarını dile getiren Kırım Derneği Çatalca Şube Başkanı Erol Taylan, stadyumun büyütülmesi çalışmaları sürerken taleplerini yineleyeceklerini kaydetti.

Erol Taylan, "Eski stadyum yıkılıyor, yerine profesyonel maçların gerçekleştirileceği bir stadyum yapılıyor. Stadyumun tam karşısındaKırım Türkleri Sosyal Tesisi ve Kırım Tatar Sürgün Anıtı var. Bunlar da yine Kırım Derneği adına Çatalca Belediyesine yaptığımız müracaatlar sonucu gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerdendir." dedi.

İlgili haber: Kırım Derneği Çatalca Şube Başkanı Erol Taylan, dernek faaliyetlerini tanıttı

"KIRIMOĞLU'NUN ADINI YAŞATMAK İSTİYORUZ"

Yeniden inşa edilen söz konusu stadyumun adına Kırımoğlu'nun adının verilmesi için resmi müracaatları hakkında bilgi veren Taylan şunları kaydetti:

"Resmi müracaatımızı 5 yıl önce de yaptık, istediğimiz sonucu alamadık. 15 Haziran 2020 tarihinde yazılı başvurumuzu tekrar yapacağız. Cumhurbaşkanımız Kırım Türklerine çok hassas davranıyor. Sesimizin Ankara'dan da duyulmasını istiyoruz. Şu anki çalışmalarımız Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun adının yaşatılması üzerine. İlerleyen günlerde başka çalışmalarımız da muhakkak olacak."

SOSYAL MEDYADAN DESTEK MESAJLARI

Söz konusu anlamlı girişim için sosyal medyadan da destek mesajları geldi. Erol Taylan'ın konuyla ilgili paylaşımının altında destek mesajları paylaşılarak, Çatalca'da Osmanlı dönemine dek uzanan Kırım Tatar kültürünün önemi de vurgulandı.

https://www.facebook.com/erol.taylan2/posts/3289180771133694?xts%5B0%5D=68.ARBkl5fSTAJqC12_laOTqt1MsToVmw9Tg0wAx8pY4zOkrBzow0CnE9Tqk6JQK1ckrMNmAki75h2Pf9XnAo__cenItt461wvzgr2-eC_27Y1q2zSfQPhBqgfb2aRtT2xfYHE-xIXJ46AY66ZQDwvRRIrUU7Y98io1Sb7J4pYSS3MYTLSjKMKHzZgieZIcrS9VGBv-fcv8Kts1qxpmZ0EiKzeMy8lTDDWaUcQnNDHSnH8FO5MTFxARXDoQzMSZFJZcl_oqCzg5rPBUGH08TdBrIQeFV12qYK5aT20&tn=-R

İlgili haber: Çatalca’da Kırım Türkleri Sosyal Tesisi açıldı

İlgili haber: Çatalca’daki tesis Kırım Tatarlarından neden geri alınıyor? İşte ayrıntılar

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.