SON DAKİKA
Hava Durumu

Bursa Fahri Konsolosundan Ukrayna'ya dezenfektan desteği

Ukrayna’nın Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar Ukrayna’ya koronavirüs dolayısıyla 1000 adet el dezenfektanı kolisi gönderdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2020 17:42
Haber Güncellenme Tarihi: 25.12.2023 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bursa Fahri Konsolosundan Ukrayna'ya dezenfektan desteği

Ukrayna’nın Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar, koronavirüs salgını nedeniyle 1000 adet el dezenfektanı satın alarak, Ukrayna Büyükelçiliği yardımıyla Ukrayna’ya gönderdi. Büyükelçi Andriy Sıbiga (Andrii Sybiha), yardımdan dolayı teşekkür etti.

Kırım Haber Ajansına (QHA) konuşan Ukrayna’nın Bursa Fahri Konsolosu Görkem Şehsuvar, fahri konsolosların asıl görevlerinin, içinde bulunulan olağanüstü durumlarda ortaya çıktığını dile getirdi. Türkiye ve Ukrayna adına karşılıklı katkıları yapmaya devam edeceklerini belirten Şahsuvar, şöyle konuştu:

"Biz Fahri Konsolosların asli görevleri iki ülke arasındaki, içinde olduğumuz dönem gibi olağanüstü zamanlardaki faaliyetleriyle, kültür faaliyetleriyle, eğitim faaliyetleriyle ortaya çıkıyor. Bizler iki ülkenin görevlendirdiği memurlar olarak elimizden geleni yapmaya çalışmaktayız. 'Ne yapabilirim?' diye düşündüğüm zaman, 'pratik kullanıma sahip 100 CC'lik elle taşınabilir, alkol içeren dezenfektanlar temin edebilirim' dedim. Çünkü son derece ihtiyaç duyulan bu süreçte, bilindiği üzere çok kullanışlı bir ürün. Maske ve başka ürünler zor olsa da bulunabiliyor ama dezenfektan daha önemli ve etkili geldi. Tabii temin süreci, burada da ihtiyaç olduğu için çok kolay olmadı.

Sonuç olarak, Konya'dan bir fabrikadan satın alarak Sayın Büyükelçimiz Andriy Sıbiga'nın da belirttiği gibi 1000 adet dezenfektan kolisini dost ülkemizin Ukrayna Büyükelçiliğine teslim ettik.

Önümüzdeki süreçte de içinde bulunduğumuz zor durumların atlatılması anlamında iki ülke adına karşılıklı elimizden geldiğince bu tür katkıları yapmaya devam edeceğiz. Hızla normale dönmeyi, hızla sınırlarımızı açmayı, hızla ticaretimize dönmeyi diliyoruz. Çünkü iki ülkenin yapacağı, bizi bekleyen çok işimiz var."

Yardımla ilgili Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Andriy Sıbiga da twiter hesabından açıklama yaparak, Türkçe "çok teşekkür ederim" diye yazdı.



 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.