SON DAKİKA
Hava Durumu

Özbekistan’da siyaset bilimi üniversitelere geri dönüyor

Özbekistan’da 9 yıl aradan sonra üniversitelerde siyaset bilimi okutulmasına izin verildi.

Haber Giriş Tarihi: 03.02.2019 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 03.02.2019 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Özbekistan’da siyaset bilimi üniversitelere geri dönüyor

Özbekistan’da üniversitelerde siyaset bilimcileri yetiştirecek eğitim programına başvurular yeniden başlayacak.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şavkat Mirziyoyev’in 29 Ocak tarihinde imzaladığı kararnameye göre, Siyaset Bilimi Bölümü Dünya Ekonomi ve Diplomasi Üniversitesi'nde açılacak ve 2019/2020 akademik yılından itibaren çalışmaya başlayacak.

Kararnameye göre, önümüzdeki yaz üniversitede Siyaset Bilimi branşında lisans programına 20 kişi kabul edilecek. Uygulamalı Siyaset Bilimi Yüksek Lisans Programına on kişi kabul edilecek.

Belge, önde gelen yabancı uzmanların ve yurtdışında yaşayan vatandaşların siyaset bilimi öğretimine katılmasını öngörüyor. Yenilikçi Kalkınma Bakanlığı'na, devletin bilimsel ve teknik programları çerçevesinde siyaset bilimi araştırmaları için hibe tahsis etmesi talimatı verildi.

Önceki devlet başkanı İslam Kerimov ‘siyaset bilimi’ni 2013’te branş olarak yasaklamış, 2015 senesindeyse tümüyle üniversitedeki ‘ders müfredatı’ndan çıkarmıştı. Eğitim literatürünün yalnızca Batı kaynaklarına dayandığı, ulusal bilimsel mirası içermediği ve "Özbek kalkınma modeli" ile uyuşmadığı savunulmuştu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.