SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna tarafına geçen Rus asker: Diktatör Putin’in emirlerini yerine getirerek korkunç bir hata yaptık!

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2022 20:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2022 20:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna tarafına geçen Rus asker: Diktatör Putin’in emirlerini yerine getirerek korkunç bir hata yaptık!

İşgalci Rus ordusuna karşı Ukrayna tarafına geçen Rus askerleriyle “Rusya’nın Özgürlüğü” lejyonu kuruldu. Lejyon içerisinde işgalci Rusya’ya karşı mücadele eden bir Rus subayı, Rusya Devlet başkanı Putin’in emirlerini yerine getirmeyi reddetti. Rus asker, “Diktatör Putin’in emrini yerine getirerek korkunç bir hata yaptık” diyerek Rus askerlerine artık savaş suçu işlememe ve Ukrayna tarafına geçme çağrısı yaptı.

Ukrayna’da “Rusya’nın Özgürlüğü” adını taşıyan lejyon kuruldu. Lejyon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in emirlerini yerine getirmeyi reddeden ve Ukrayna tarafına geçen Rus askerlerinden oluşacak. Lejyona bağlı bir bölüğün komutanı olan ve gizliliğini korumak amacıyla ismi açıklanmayan Rus subayı kaydettiği videoda, Rusya Silahlı Kuvvetleri askerlerine Putin rejiminin emirlerine karşı çıkma çağrısı yaptı. Rus subayı, askerleri savaş suçu işlemekten men etti ve Ukrayna tarafına geçme çağrısı yaptı.

Rus asker, “Diktatör Putin’in emrini yerine getirmek için 24 Şubat’ta ben ve bölüğüm bağımsız Ukrayna topraklarına girdik. Ukrayna’ya girdikten sonra ülkemizin niyetinin hiç iyi olmadığını ve burada bizi kimsenin istemediğini anladım” ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=TPhvQN1rv6E “RUS ASKERLERİ DİKTATÖR PUTİN’İN EMRİNİ YERİNE GETİREREK KORKUNÇ BİR HATA YAPTI”

Rusya Federasyonu yönetimindeki Putin’in emirlerini reddeden Rus asker, “İnsanlar bize lanet okuyor ve faşist diyordu. Rus askerleri diktatör Putin’in emrini yerine getirerek korkunç bir hata yaptı. Çoğunuz bunun farkında” dedi.

Rus asker, Ukraynalı istihbarat yetkililerin yardımıyla savaşın üçüncü gününde kendisinin ve bölüğünün Ukrayna tarafına geçtiklerini belirtti. Rus asker, “Bunu, halkı gerçek faşistlerden korumak için yaptık. Ukrayna’daki bu korkunç savaşı durdurma imkanımız var. Biz gerçek Rus askerleri bunu yapabiliriz. Şimdiden kardeşlerimiz Belaruslu ve Ukraynalılarla birlikte görevimizi yerine getiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Putin yönetimindeki işgalci Rus ordusuna seslenen Rus asker, “Kardeşlerim sizi kendinize gelmeye davet ediyorum. Rusya’nın özgürlüğü lejyonuna katılın. Sadece birlik olarak Rusya’yı aşağılamadan ve yıkımdan kurtarabiliriz. Birlikte halkımızı kurtarabiliriz” çağrısı yaptı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.