SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Bu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarının genetik kodlarını sakladıklarının göstergesidir

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Bu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarının genetik kodlarını sakladıklarının göstergesidir

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2022 00:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2022 02:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: Bu, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarının genetik kodlarını sakladıklarının göstergesidir

Balköy Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projeleri Sergisi, Kırım Derneği Genel Merkezi’nde gerçekleştirildi. Sergiye; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile pek çok davetli katıldı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sergi çerçevesinde QHA'ya yaptığı açıklamada, "Bu tür etkinlikler milli kültürün bir ulusun inşasında ne kadar önemli rol oynadığını göstermesi açısından çok önemli. Biz de Ukrayna'da milli nakışlarımız aracılığıyla milli fikirlerimizi aktarıyoruz. Kırım'da da Kırım Tatar halkı milli nakışlarda yer alan örnek desenler aracılığıyla fikirlerini aktarıyor. Türkiye'de, 3 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde halkın Kırım Tatar nakışlarını çok kaliteli bir şekilde öğrendi. Bu da aslında Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarının genetik kodlarını sakladıklarını ve bu kadar zaman sonra yeniden canlanabilir olmasının göstergesi olarak görüyoruz." dedi.

Balköy Kırım Tatar Nakış İşleme Eğitimi Projeleri Sergisi bugün Kırım Derneği Genel Merkezi’nde yüksek katılımla gerçekleştirildi. Sergiye; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Yalçın Topçu, Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, Ukrayna Büyükelçiliği Müsteşarı Dr. Denıs Zolotarov, Çankaya Kaymakamı Hüdayar Mete Buhara, Gölbaşı Kaymakamı Tülay Baydar Bilgihan ile pek çok davetli katıldı. Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sergi çerçevesinde QHA'ya verdiği röportajda, bu tür etkinliklerin milli kültürün bir ulusun inşasında ne kadar önemli rol oynadığını göstermesi açısından çok önemli olduğunu vurguladı. Kendilerinin de Ukrayna'da milli nakışlar aracılığıyla milli fikirlerini aktardıklarını ifade eden Bodnar, "Kırım'da da Kırım Tatar halkı milli nakışlarda yer alan örnek desenler aracılığıyla fikirlerini aktarıyor. Bunun da Türkiye'de yer alması ayrıca önemlidir. Burada, 3 ay gibi çok kısa bir süre içerisinde halkın Kırım Tatar nakışlarını çok kaliteli bir şekilde öğrendi. Bu da aslında, Türkiye'de yaşayan Kırım Tatarlarının genetik kodlarını sakladıklarını ve bu kadar zaman sonra yeniden canlanabilir olmasının göstergesi olarak görüyoruz." ifadelerini kullandı.

https://www.youtube.com/watch?v=d9akimzx09s "UKRAYNA, KIRIM TATAR NAKIŞ DESENİ ÖRNEK'İN UNESCO LİSTESİNE DAHİL EDİLMESİNİ SAĞLADI"

Ukrayna'da da Kırım Tatar Nakışı 'Örnek' desenine büyük önem verildiğini vurgulayan Büyükelçi Bodnar, Kırım Tatarlarının milli deseni 'Örnek'in, Ukrayna'nın yaptığı öneri dosyası üzerine UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesine dahil edildiğini anımsattı.

https://www.youtube.com/watch?v=MnTXC6SwAM0

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasıl Bodnar, sergi çerçevesinde QHA'ya yaptığı açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü:

"Bu, bizim için çok önemlidir. Türkiye'de, Kırım Tatarlarının nakışlarını tanıtmaya ve genişletmeye devam edeceğiz. Nakışın da örneğin de; dil, tarih ve kültürle ne kadar bağlantılı olduğunu görüyoruz. Böyle bir etkinlik için emeği geçen herkese tekrardan teşekkür ederiz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.